Detta alarm

Tjeena!
Dagen började väl inte bäst precis.. vaknade av att jag hör mamma öppna dörren och fråga när jag börjar. Halv 8 säger jag. Hon svara "men klockan är ju nästan 20 över 7!!!!".... ajdå. Glömde ställa alarmet igårkväll... det blev bara att gå upp, klä på sig och cykla iväg. Som tur var, var mamma snäll och bredde 2 mackor jag kunde ta med mig! Jobbet var rätt roligt ändå!

När jag kom hem stack jag och Pontus bort och spelade tennis! Första gången iår.. roligt som vanligt!!! Sen stekte jag lite när jag kom hem, har brännt halva skinkorna nu så de är helt rosa typ :p Åt mat, grillat blev det. Så härligt är det nu på sommaren med grillad mat, sitta i uterummet och bara njuta av det underbara vädret! Sen cyklade jag ner till sjön där familjen var, tog mig ett dopp i ett inte alls så kallt vatten, riktigt skönt ju!!

Kom hem från en långpromenad med Johanna för en stund sen! Haha så fult, Johanna berättade att hon tyckte det var kul när hon läste min blogg, för det som står är typ "nu ska jag åka till Öland med Johanna", "Ska gå en promenad med Johanna", "Ska till stan med Johanna"... johanna johanna johanna xD

Ibland kan det vara rätt fint i Rottne trots allt (:

Duschade nyligen och ska nog bara kolla på tv innan läggdax. Tänkte att jag skulle lägga upp bilderna från midsommar på FB ikväll... men det sket sig.


Midsommarhelgen och 4 månader

Hejsan!
Nu har midsommarhelgen passerat och den har varit bra! Den tillbringades på Öland och blev 1 dag längre än planerat.
Torsdag- Jag och Johanna åkte bil till Öland med tanken att vara på campingarna och festa. Vädret är toppen, folket börjar komma och allt känns great fram tills att vi ska gå in på Gröndal. Vakten stoppar oss och frågar om band. Vi har ju inga band och då fick man tydligen inte komma in. Ett stort problem hade vi alltså.. man kunde köpa ett för 300:- men vi skulle ju bara vara där under kvällen så... nej tack. Vakten var f.ö. dum i huvudet.. ställde bl.a. frågan "vad ska ni göra här"... hmm, ja vafan tror han, inte kolla på fåglar iaf..

Vi gick och delade en pizza för att tröstäta lite. Tog ett tag innan vi visste vad vi skulle göra. Vi gick mot Lundegård istället, då vi hört att man kunde komma in från strandhållet. En halvtimmes promenad och vi är framme och inne på campingen som f.ö. var ganska folktom. Vi gick uppåt måt stugorna.. träffar två växjö-bor som vi börjar prata med... sen kommer vakten och "slänger ut" oss. Vi går tillbaka mot Köpingsvik med växjöborna och kommer utan problem in på Grönhag. Kvällen blir rolig tillslut och vi hinner även med ett besök på Sinus! Vid 20 över 3-tiden åkte vi hem.

Fredag- Trötta från gårdagen var det dax att fixa sig och packa för att återvända till Öland. Kom fram till huset där vi skulle vara vid strax innan 6. Alla andra hade redan kommit så vi var något sena.. Men det var en trevlig och rolig kväll med lite mat, kubb som vi alla sög på, tog säkert 20 min innan någon fick ner första klossen xD Vi gick ner till havet där killarna badade och så blev det lite mer dricka...

Lördag- En dag man bara ville hem och sova på. Blev dock inte så. Vi solade, segade, åt pizza som f.ö. inte var alls god, fick ingen kebabsås och det bara rann fett från den -.- På kvällen åkte vi 8 som var kvar och spelade minigolf. Sen drog vi till någon hamn och sen hem för att grilla och sen stack vi till  där det var något bättre drag än i torsdags. Tillbaka till huset för att sova. Jag sov i bilen både i fredags och lördags.. inte så illa som jag räknat med hehe.
Så himla fint var det vid hamnen i Blå rör.

Söndag-
En riktigt fin dag igen med lite stek men sen vid 2-tiden stack vi hem. Stannade på statoil för en glass och lite umgänge innan vi skulle säga hejdå till några. Av rena slumpen stötte vi på Erika som sen åkte med oss hem. Resten av kvällen blev lugn med lite film.

Midsommar!

Tjeena!
Dagen igår började bra, blev sämre, slutade toppen! Hinner inte skriva mycket mer om det nu. Ska strax dra tillbaka till Öland! Verkar som det är fint väder där så tror att detta kan bli en bra midsommar!

Såhär ser jag ut denna midsommardag!


Ha en trevlig midsommar!

12 timmar

Tjena!
Idag var en lång dag kan man säga! Började jobba på dagiset vid halv 8. Slutade vid halv 12 så cyklade hem och solade typ 45 minuter, åt lite mat oså innan jag stack till andra jobbet vid 2. Där jobbade jag till 10, så har jobbat sammanlagt 12 timmar idag!! Dock är jag faktiskt inte så trött, kanske för att jag druckit massa kaffe nu under kvällen :p

Hann knappt komma hem innan jag stack ut på promenad med Johanna! Det har blivit lite av en vana för oss känner jag, är typ ute varje kväll! Vi pratade midsommar och nu känns det som det mesta är löst och det blir att åka till Öland.. imorgon! Sen får vi se hur det blir med allt, detta kan bli intressant!

Lite bilder från midsommar -08/09, underbart!

Helgen över, jobbveckan påbörjad

Fint väder på fredagkvällen.
Hejsan!
Nu är helgen över. Var ju i Karlshamn hela helgen.
Var mysigt, fint väder på lördagen så det blev frukost vid havet! Oså försökte vi sola med, gick inte så bra då det blåste så man frös ihjäl typ så vi gav upp efter ett tag! Annars har det mest varit lugnt, lite promenad, lite spel o lite så!                                                Blåsigt men fint!

Idag var min första jobbdag på dagiset. Var helt okej, var med vid frukosten och sen när barnen var ute. Sen fick jag putsa fönster.... kanske inte vad man förväntat sig när man kommer till ett dagis.. men ska inte klaga.

Nu i eftermiddag har jag faktiskt varit snäll mot min lillebror. Spelade två spel med honom och så tog vi en smygfika "som inte mamma får reda på" som han sa hehe. Sen har jag tagit ner alla blommorna och sköljt dom och hängt upp dom som fortfarande såg någotlunda normala ut, så att dom kan torka! Mycket mer har det inte blivit. Ska ta och gå en promenad snart tänkte jag.

Första jobbveckan över!

Tjena!
Var några dagar sen jag skrev sist men gör väl en kort sammanfattning av dagarna.
Onsdag- Var ledig, var ute och joggade för första gången på sjukt länge!! Kände hur otränad jag var då jag fortfarande har träningsverk i benen hehe. Framåt kvällen gick jag hem till Johanna som tagit studenten! En mycket trevlig kväll blev det!

Josefin med Studenten!

Igår- Jobbade 7-15, helt okej var det ändå, börjar vänja mig mer och mer! Efter jobbet framåt kvällen gick jag en promenad och mötte sedan upp Johanna för att gå ytterliggare en promenad, blev en ritkigt lång runda, gick ut mot Ödetofta-hållet. Senare på kvällen kom hon hem till mig så kollade vi film och pratade mest (:


Idag har jag inte hunnit med så mkt, ätit frukost, duschat och börjat ta ner lite grejjer jag ska ha med mig. Åker in till stan vid halv 3 och sen vid halv 5 tar jag bussen till Karlshamn där jag ska vara hela helgen!

jobb

Två arbetsdagar är över och jag börjar vänja mig. Igår efter en sisodär 2-3 timmar kände jag bara "hur fan ska jag palla jobba med detta i 5 veckor?!?!" men det blev bättre och bättre.. och idag när jag hade kvällspasset var det ännu bättre...!

Efter jobbet gick jag en promenad och nu är jag hemma, nyduschad och ska kolla lite tv och äta något. I
morgon
är det student som gäller, rättare sagt, Johannas student! Åker dock inte till skolan eftersom den ligger en bra bit härifrån men går förbi en sväng efterråt!

Det blev ett kort inlägg idag.. men pallar inte skriva mer.. har inte hänt så mkt... Förutom att jag fick reda på idag att jag ska få en till kusin i december, Grattis säger jag till Peo och Maje, jätteroligt verkligen :D

mini-trip

Då var man hemkommen för några timmar sedan. Det blev en heldag med Johanna. Vi åkte först till Kalmar där vi shoppade lite, köpte lite kläder!

Johanna kör bilen och jag är väldigt trött.
I kalmar delade vi på en pizza!

Sen åkte vi över till Öland och Borgholm. Där köpte vi glass och satte oss lite i hamnen. Gick och kollade i en sån tattar-affär som säljer sjukt fula kläder!!

Jag hittade denna snygga skjortan...;)Johanna föredrog lite mer.. slampiga kläder.. haha.

Sen hittade vi dessa "snygga" solbrillor.. eheh

Sen åkte vi vidare till Köpingsvik.. alltså där jag jobbade förra sommaren. Lite minnen dök upp!! Gick en liten runda där och satte oss sedan vid strandpromenaden. Vädret var ju underbart så det har varit en toppendag!


Nu måste jag sova om jag ska orka med morgondagen. Börjar nya jobbet imorgon, början halv 8 och slutar 16. Sen är det brandövning mellan 17-18...

lite spontant sådär

Tjao!!
Igår var ju Johanna här! Vi satt och zappade mellan kanalerna, kollade på massa slut av filmer, men vi kollade iaf på hela "En prinsessas dagbok 2", gullig film med världens snygging Chris Pine, han är ju så sjukt snygg!!

Snyggingen är till höger om ni inte förstod (;


Sen satt vi och pratade lite och jag vet inte hur idén kommer upp. Men vi bestämmer oss iaf för att åka till Kalmar idag för en liten shoppingtur och bara gå runt vid hamnen oså. Vädret skulle tydligen bli ganska fint där idag, så mysigt tänkte vi!

Så nu sitter jag här och väntar på att Johanna ska komma så vi kan åka! Synd att jag är så fattig bara, tur att jag har två presentkort på HM och ett på Gina, så det är väl dom affärerna jag får hålla mig till ;)

toppen, underbart, obeskrivligt

Ja.. det är ungefär så jag skulle beskriva denna veckan! Det har varit fullt upp hela veckan så har inte hunnit skriva något här i bloggen.

Onsdagen, dvs. studentdagen var verkligen sjukt bra, bästa dagen i mitt liv. Började med fotografering och sen var det champagnefrukost. Eftersom det var dåligt väder stack jag och några tjejer från klassen upp på internatet, sen ner till skolan där resten var. Sen bar det av till kyrkan och sista elevtalet fick mig att börja lipa :p Tillbaka till skolan var det studentlunch, riktigt roligt var det. Sen kom utspringet vid 2. Känslan när man sprang ut var helt obeskrivlig.. vill bara sätta den stunden på repeat om och om igen.

Efter att fått massa blommor, gosedjur och visselpipor var det dax att åka runt i Växjö innan jag åkte hem där släkt och vänner väntade. Åt massa mat och umgicks med gästerna, öppnade fina presenter innan jag stack in till stan igen med Erika, Mathilda och Robin. Gick till Frida som hade förfest och sedan vidare till Grace. Där gick tiden fort och sen tog jag, Malin och Marie en taxi till Sandsbro där det var efterfest hos Bea. Mycket lyckad efterfest för en gångs skull! Hittade en rottnebo som fixade skjuts hem.

Så klockan 5 var jag hemma i ett ljust Rottne och kände mig väldigt trött efter att ha varit uppe i 24 timmar! Men en underbar student, det var det. Önskar att den dagen kunde komma tillbaka flera gånger om.

Nu kom Johanna så får skriva mer senare :)

Imorgon smäller det

Heej där!
Dagen började med att jag åkte in till Erikas student! Sen åkte jag Ramona och Mathilda upp till samarkand där jag köpte lite blommor. Tog 14.10-bussen hem. Fixade lite grejjer innan jag stack till Erika på studentskiva eller vad man kallar det :p Trevligt var det iaf!

Stack hem ganska tidigt eftersom jag måste fixa en massa inför imorgon. Tänk.. imorgon tar jag studenten!! Känns helt sjukt.. kan fortfarande inte fatta! Fick faktiskt lite tårar när jag satt och skrev mina hemmagjorda kort till några kompisar jag ska ge till imorgon. Känns så sorgligt att man aldrig kommer träffa dom på samma sätt som man gjort nu i 3 år. Såklart det ska bli superkul med student, slippa allt plugg oså.. men kommer verkligen sakna min fina vänner. Det är dom som gör att man orkar gå till skolan, dom som får en på bättre humör om man är sur eller ledsen, dom som hjälper en om man har problem med något... dom som alltid finns där!

Nä.. nu får det vara slut på det deppiga.. nu måste jag fortsätta fixa..!

studentsång

Tjeena!
Dagen har varit najs. Åkte till skolan och tömde resten av skåpet, så nu kommer jag aldrig mer använda det skåpet igen! Alla 3or samlades i samlingssalen där vi övade på studentsången, kan väl den första raden typ hehe. Sen skulle vi klassvis komma på ett litet "nummer" som vi ska visa upp under studentlunchen. Vårt kommer bli ganska roligt måste jag säga ;D Snart så... endast två dagar kvar, galet!
Gott eller vad?!
Jag och Mathilda gick ner på stan och sen kom Raisa. Vi gick till ett ställe där Mathilda tog hål i örat, snyggt blev det också! Sen gick vi till Skåres och tog en fika, gott kan man lugnt säga att det var!

Tog 3-bussen hem och har inte gjort så mkt vettigt sen jag kom hem. Håller på o fixa naglarna nu. Måste testa frisyr till studenten med så man inte stå där på onsdag morgon och det ser helt fult ut med studentmössan på!!
Nu ber vi till vädergudarna att det blir lite fint väder också... ser väldigt mörkt ut nu :< Så länge det inte regnar och är kallt är jag väl lite nöjd iaf.

3 days left

Tjaoo!!
Snart är även denna helgen  över och det har varit lite fullt upp.
I fredags var det skattjakt, vi kom 2:a... av tre klasser :P Aja, bättre än sist iaf (; Sen åkte jag till Tingsryd på kusinens student. Måste säga att det var sjukt lamt när de skulle åka runt, de åkte runt ett torg, varv efter varv.. blev ganska enformigt! Sen var det mat och snaps hemma hos Krille.
Broder var glad..(;
Efter det åkte jag, Broder, Peo och Maje till Ryd för att gå på Michelles student! En trevlig kväll blev det, åkte sedan hem och sov hos Peo och Maje!

Igår var det ju toppenväder så det blev en del solning. Åkte hem med pappa och Pontus, eller dom släppte av mig i stan hos Maria. Vi stack senare till Rebecka dit Elli också kom, det var dax att fira Rebecka som fyllde år 1 Maj.. bättre sent än aldrig som man brukar säga! En mycket mysig kväll som vanligt!

Idag har jag städat mitt rum ordentligt. Har typ dammat allt som går att damma! Har även hämtat stolar, bord och porslin från grannen. Skurade stolarna också, duktig som jag var! Har helt enkelt varit en fix-dag inför studenten!

Yesterday was Prom

Någonstans i Växjö
Hejsan!
Var några dagar sen jag skrev senast, men har varit ganska mkt nu. Ska försöka sammanfatta lite.
Måndag- Hyfsat vanlig dag i skolan, fika på filosofin + sista lilla seminariet. Inget mer plugg :D

Tisdag- Skulle på utbildning för alla nya sommarvikarer där jag ska jobba i sommar.. kom strax innan 8 och får reda på att det är på onsdag... så jävla irritirande... nästa buss hem gick inte förrän 10.50 och jag visste knappt vart jag var, bara i ett nybyggt område kring evedal. Gick tillslut till mammas jobb vilket ligger på araby.. så det tog ju ett tag. Väl där lekte jag med barnen lite, blev trött och gick och la mig i en massagestol, riktigt skönt vare :D Låg där i 2 timmar, sen åkte jag in till stan, köpte bal-väska och sen gick jag till frisören för att klippa och färga håret. Blev nöjd!

Onsdag- Åkte in tidigt för att jobba mellan 8 och halv 12. Vid 12 var jag hos frisören och fixade frisyr och sminkning, sen upp till mammas jobb för att ta på mig klänning, smycken osv. Skjuts till David där det var lite "för-mingel" innan balen. Min baldejt Henkes mamma körde oss till slottet där kvällen fortsatte. Först massa mingel och fotografier, sen tre-rättersmiddag, sen vals, där jag och Henke ägde... eller inte haha. Sist men inte minst blev det ju festmusik, så då gick det att dansa... eller lite iaf, var lite svårt i klänningen :p
Kvällen var iaf sjukt bra med god mat, fina vänner, och inte minst, en toppen-kavaljer :D

Torsdag- Ställde klockan på halv 9 för att se om jag pallade skolan.. det gjorde jag inte, så stängde av klockan och somnade om. Vaknade innan 12, vädret var toppen, så vid 1-tiden solade jag nån timma eller två! Drog in till stan där jag mötte upp Leila och Emma. Vi köpte glass och gick sedan till Katedrals bal. Alla var så fina! Fast det var ju vi också iofs (; Stack hem och gick promenad med mamma.

Nu ska jag kolla alla balbilder, sen blir det nog sova. Imorgon är det ju skattjakten så måste vara pigg och glad på morgonen.. 9 träffas vi.. då blir det sup!

RSS 2.0