celebrating with my beloved

Helgens födelsedagsfirande blev minst sagt lyckat! 
Lördagen var det som sagt utgång med tjejerna. Erica, Martyna, Paulina, Sarah, Anna och Karin kom hem till mig för lite bubbel och gotte innan vi gick till Wok Thai House dit även Anastasia, Linda, Lydia och Amal kom. Riktigt god mat och mycket skratt. Sen drog vi hem till mig för att fortsätta förfestandet. Det droppade in ytterliggare några stycken så det var ganska så fullt i min lilla lägenhet :p Sen gick vi till Undicii och avslutade på Whiteroom. Riktigt rolig kväll men underbara vänner och mycket dans till grym musik :D
Söndagen var själva födelsedagen. Vaknade några gånger av mobilen som ringde innan jag faktiskt gick upp. Framförallt eftersom jag skulle möta Martyna, Paulina och Erica Kofi där Anna jobbar. Det blev lunch och efterrätt, mycket gott. Resten av eftermiddagen/kvällen spenderades i 
sängen med massa onyttigheter och DH. Numer har man ju kommit till den åldern då en födelsedag inte känns så speciellt så det var en lugn och skön födelsedag. Det var bara familjen som saknades <3
 
I måndags blev det utbildning på ett nytt ställe, SBU. Gissa hur många gånger jag var nära på att svara "välkommen till USB" när telefonen ringde xD Trevligt ställe och en riktigt trevlig chef, ödmjuk, till skillnad från vissa andra... 
 
Igår hade jag min andra utbildningsdag på Bilia i Segeltorp. Kändes skönt att få ha en extra dag där o fräscha upp minnet. Slutade redan vid 1. När jag kom hem hade jag ambitionen att träna men vädret var riktigt ruggigt o regnigt och min motivation sjönk så lågt att det slutade med att jag plöjde igenom en massa tv-program istället. Gick iaf o la mig innan 22, poäng där!
 
Idag blev det extremt tidig uppgång, kvart över 5, puh. Första gången som jag var ensam på Bilia. Var mest orolig för o köra ut bilarna då det var typ 60 år sen jag körde bil senast. Skulle dels köra en automatväxlad bil, självklart fattade jag inte hur man fick igång den. Efter att ha hämtat en kille som hjälpte mig så fick jag ut den och gjorde en halvtaskig parkering ^^. Värst var ändå när jag skulle köra ut nästa bil och inte kommer nånvart. Efter nån minut (eller två) kommer en kille o säger att jag har handbromsen i. Pinsamt! Resten av dagen gick toppen iaf.
 
Efter jobbet blev det träning, knappt två timmar. Har kommit in i en period när jag aldrig är taggad på träningen. När jag tänker efter är det nog vägen dit som är den jobbiga, när man väl kört crosstrainern i 10 min o framförallt,  är färdig med passet.. känslan är ju såå bra så det är värt det!
Nu ikväll gjorde jag mat. En thailändsk soppa blev det, en version av Tom Yum. Kokade morötter, palsternacka och paprika som jag blandade i med kyckling. Riktigt gott, ganska starkt men det är ju asnajs för förbränningen (; 

En helg att fira

Åh, äntligen helg, som jag längtat efter just denna helg!!
Igår blev det jobb på Kontorsfixarna i deras reception. En bra dag då jag fick springa lite ärende oså, skönt att inte bara sitta still. Fick även en besked som var väldigt lättande! Efter jobbet blev det träning. Under kvällen blev det sjukt chill, kollade DH, såå bra!
 
Idag har det varit fullt upp verkligen. Ställde klockan på 9. Käkade frukost, dammade, torkade och damsög. Gick en PW i det underbara vädret, duschade. Gick till hemköp o systemet, hem o lämna av. Ta cykeln ner till stan för o försöka hitta en klänning till ikväll. Hittade ett alternativ iaf, kostade liksom 100 spänn ;) Även två halsband för 100:- blev det. Sen på ÖB och Lidl för o handla resten. Nu har jag hunnit slänga i mig en paj och ska fixa mig. Måste gå o köpa glass också innan ett par kommer vid 18. Har man så litet frysfack som mig får det inte plats några större varor precis, det gäller o prioritera (; 
 
Nej, nu måste jag fortsätta o tagga, detta är definitivt en helg att fira. Lönen har kommit, har fått reda på hur mycket jag får tillbaka i semesterersättning, helt okej liksom!! Sist men inte minst, fira min födelsedag (som förvisso är imon). Att vi får en extra timme ute på krogen gör ju inte saken sämre ;)

up and down

Har nog hamnat i en lite svacka då dagarna går upp o ner. 
Igår var en dag som gick neråt. Först jobb 7-13. Sen in till Södermalm för att hämta A-skattesedel. Då jag glömt min mobil hemma tog det ett år innan jag hittade det jäkla skattekontoret, började med att gå åt motsatt håll. Sen skänkte jag en påse klädet till en second-hand butik, dagens goda gärning! Kom hem och skulle boka bord på Koh Phangan till lördag, fullbokat.. hittade som tur var en annan restaurang med thaimat som det fanns plats på. Hoppas bara det är ett bra ställe, har aldrig sett det innan, tog första bästa på internet typ.
 
Idag har då varit en mycket bättre dag. Inget jobb. Gick en feting PW runt hela Kungsholmen, exakt 2 timmar blev det. Soo beautiful!
 
Senare mötte jag upp Erica på stan, tog en kaffe i väntan på att Paulina skulle sluta. Sen blev det massa shopping. Har glömt hur kul det är att shoppa med kompisar, tänker alltid att det är skönast att gå själv, slipper man vänta och rätta sig efter andra. Men näe, idag var det kul och shoppa i sällskap! Köpte en jacka jag kollat på tidigare, den var på 50% så fett värt! Även en alternativ klänning till lördag!! Avslutade shoppingen med en sväng på ÖB för att inhandla lite inför helgen. Nu måste jag fortsätta med min fotobok som ska vara inne om 2 dagar, typiskt mig att alltid göra det i sista sekunden. Ska även försöka ta tag i att fixa en ny header, den nuvarande är alldeles för gammal så dags att göra om o göra bättre!
Längtar till löööördag!!!!
 
 

väntar på stenen som ska försvinna

Oj vad jag inte orkar att tiden går så fort. Hela helgen är över och den var bra. Sämre start på veckan.
Fredagen var det jobb. Skulle egentligen ha utbildning på Bilia men när jag kommit dit ringer dom o säger att jag ska vända in till stan o jobba på C2 istället. Funkade fint för mig, gillar C2! Eftersom jag jobbade till halv 6 istället för 1 som jag räknat med blev det inte mycket mer än hem o fixa sig inför kvällen. Anna, Martyna, Paulina och Lizzie kom för att föra lite innan vid drog ut. Undicii blev det, riktigt rolig kväll!
 
I lördags sov jag enda till halv 2, too bad to be me. Tidig kväll åkte jag, Erica, Martyna och Lizzie hem till Paulina för att ha en helt superbra kväll med taco, gotte, film och världsbäst sällskap! En sleepover blev det tillomed, hur längesen var det inte man hade det liksom?! 
 
Åkte hem under dagen på söndagen. Blev en riktigt lugnt kväll med Desperate Housewifes i sällskap. La dessutom ut en annons på blocket ang. boende.
 
Igår var det utbildning på Bilia. Är inte ett dugg intresserad av bilar så kändes kanske inte riktigt som the place for mee.. menmen, what to do. 
 
Idag blev det inget jobb. Tacksam för det, vaknade upp med huvudvärk. Mellan 9 och 11 blev det frukost och en himla massa samtal ang. allt som krabbat med min post osv. Förhoppningsvis är problemet löst, synd för mig att jag måste flytta snart då. Cyklade för ett 2-timmars pass på gymmet, skönt som fan. Hem o laga mat för att sen möta upp Erica för lägenhetsvisning. Mindre lyckat. Om man säger såhär, det enda positiva var utsikten. Gick till ett cafe för en chailatte och prat. Det var de mer lyckat! (:
Nu blir det lite tv-tittande osen sova. Rätt opepp på jobbdagen imon. Tur man slutar 13, då blir det att fixa allt man inte hann idag. 
 

När det oväntade knackar på dörren och du inte vet vad du vill längre..

Jag har haft väldigt mycket "tur".. blandat med envishet och inställningen "det löser sig, bara man vill och är positiv". Denna gången var det min tur att känna på oturen.. mer om det senare.
 
Det har blivit lite jobb trots allt. I tisdags jobbade jag på C2 igen, det gick bara bra. På kvällen kom Martyna förbi för te, skvaller, en allmänt mysig kväll.
 
Igår blev också jobb på C2, trivs verkligen där, väldigt trevligt ställe. Efteråt blev det träning.
 
Idag blev det inget jobb. Kändes rätt skönt måste jag erkänna. Vaknade upp med huvudvärk och allmänt jättetrött. Tränade två timmar under dagen och har sen dess pratat i telefon och letat boende...
 
Yes, det stämmer, måste hitta nytt boende. Vi kommer till oturen nu. Fick reda på att jag måste flytta ut senast i slutet av december. Inga problem mellan mig och hyresvärden men det hade hänt lite grejer som gjorde att en släkting var i stort behov av boende, vilken hon inte kunde säga nej till. Förståeligt men det suger för min del. Visst, jag har gott om tid på mig, men det är ändå frustrerande att veta att jag måste hitta nytt. Helst så man kan flytta i november, inte så taggad på att hålla på med flytt mitt under julen. Det jobbigaste är väl dock att veta att man till 99% inte kommer hitta nån lika bra som detta. Har haft det bästa typ. Jättecentralt, bra hyra, allt ingår och världens bästa hyresvärd.
Allt var ju så bra, kokvro-delen var renoverad med diskho och diskbänk, duschen var lagad, äntligen skaffat jobb så att jag kunde bo kvar. Skaffat gymkort på ett gym supernära mig. Oså helt plötsligt blir allt bara osäkert. Frågor dyker upp i huvudet. Vad ska jag göra nu? Vad vill jag egentligen? Längtan efter att åka utomlands igen blir bara större och större. Var det kanske dethär som skulle ske för att få mig att tänka, tänka om, tänka annorlunda?
 
Försöker se det från den positiva sidan. Det är alltid kul med förändringar, det var väl dags nu. Det blir en liten utmaning, absolut, men vem gillar inte utmaningar? Tycker nästan det är lite spännande att inte veta vad som kommer hända. Just nu känns det som att vadsomhelst kan hända. Jag är öppen för förslag.. så att säga :)
 
Nähe, ska kolla till Desperate Housewives och käka glass, typ. Tröstäta you know. Längtar till imon!

Back in the old good thai-days

Då var även denna helg över. En riktigt bra sådan!
I fredags var det jobb på Bilia, det blev en tidig uppgång men jobbdagen var bra! Eftersom jag gick upp vid 05.00 var jag rätt trött efter jobbet så tog det bara lugnt innan kvällen började. Åkte till Martyna där även Paulina och deras kusin + kompis var. Vi spelade snurra flaskan, lyssnade på musik och förade, trevligt! Sen åkte vi in till stan och gick ut på Soap Bar. Sjukt rolig kväll, bra musik och massa dans!!

Lördagen blev en lugnt start. Framåt eftermiddagen kom Erica hit. Vi gick en långpromenad och stannade för att handla mat på hemvägen. Väl hemma blev det matlagning så det stod härliga till. Massaman curry blev det, riktigt gott. Till efterrätt blev det fruktsallad, popcorn och grönsaksstavar. Vi hade även minimaraton av Twilight, kollade de två senaste filmerna.

Igår blev en väldigt chill dag. Fick låna Ericas box med första säsongena av Desperate Housewives så nu är man fast, hehe. På kvällen mötte jag upp Diana i Gamla Stan för en kvällsfika, jättemys!
 
Idag trodde jag knappt det skulle bli något jobb då de inte ringt vid 9-tiden. Men så fel jag hade. Tjugo i tio ringer en tjej o säger att jag ska på utbildning på C2 som ligger på kungsgatan, nära o bra. Så där var jag hela dagen till halv 6. Riktigt najs och trevlig tjej som utbildade mig. Hon hade också jobbat på grönan, förra säsongen, så det var extra kul! Efter jobbet blev det gymmet och nu har jag precis kollat Solsidan och käkat kvällsmat. Ska nog kolla lite mer på DH, får se (; 
 

Be positive

Tre dagar gågna och endast en av dom har innebärt jobb. I tisdags blev det jobb ringde dom vid 06.20 o sa att jag skulle vara i deras reception, glad blev jag. Ännu gladare blev jag när hon ringde 5 min senare o sa att jag skulle vara på Canon istället, inte helt fel! Efter jobbet blev det träning och senare åkte jag hem till Martyna för en chill och catch-upp kväll :)
 
Igår blev det inget samtal o därmed inget jobb. Hade en väldigt bra dag ändå. Passade på att träffa Sarah som jag inte umgåtts med på ett tag. Vi gick på stan, käkade sushi/thai-buffé och kollade på massa tv-program hemma hos mig. En riktig toppendag med andra ord! 
Idag vaknade jag upp runt halv 7, somnade om o vaknade 9. Hoppades verkligen det skulle bli nått idag men än sålänge är det dött. Hade dock fått mejl om att jag skulle på utbildning imon som värd så då blev jag genast gladare, kul o göra nått nytt!! Även om det inte blivit mycket jobb och det alltid är så osäkert så får man försöka hålla humöret uppe och vara positiv. De gånger man väl jobbar får man ju lära sig så mycket. Det är så varierande, som att gå till olika jobb varje dag och det trivs jag med!
 
Wellwell, dagen blev bra ändå. Stack och tränade i 2 timmar, helt död efteråt. Skypade med Mathilda en sväng, nu har vi nästan bestämt datum för när jag ska komma o hälsa på, wiiho!! Sen åkte jag till Erica. Vi åkte in mot rådhuset för att möta upp Moa, Zacha och Diana. Det blev en riktigt god middag på Mamas och tapas. En "hej-då"-middag för Zacha eftersom hon åker till Barbados på måndag, fett avis! Riktigt rolig kväll som vanligt med mina underbara f.d. kollegor!
Nu blir det sleep-time, upp klockan 04.50 imon, känns taggande!! 
 

No work, no stress

Hepp, inget jobb idag inte, tråkigt.. det är tur att man har garantilön, annars hade det varit illa. Cyklade och handlade mat och annat bra-att-ha. När jag kom hem satt Erica i trappuppgången. Umgicks hela eftermiddagen, drack kaffe och pratade på som vanligt (: När hon åkte hem cyklade jag och tränade. 1 timmer och 45 minuter blev det. Börjar bli riktigt pepp på att träna. Målet är åtminstone 3 gånger i veckan... sen är det ju inte tvunget att alltid träna 1,5-2 timmar varje gång, 1 timmes träning räcker gott o väl, bara för att hålla igång liksom! Hoppas på att denhär peppen fortsätter! 
När jag kom hem blev det middag. Gjorde omelett, mums! Ikväll tänkte jag ta tag i att fixa med en fotobok jag ska skicka efter. Kan nog bli bra, så svårt att sålla bland alla bilder bara. Hoppas på att få jobba imon.. annars kommer jag bli fett uttråkad, vill ju faktiskt jobba!
 

More than i knew

Då var det bara några få timmar kvar denna lediga helg. Fredagens utgång blev bra. Jag och Paulina åkte till Bromma där Daniel bor. Där blev det förfest med en hel drös trevlig folk. Sen åkte jag o P in till Gamla stan och Skeppsbar för att möta upp Karin som har permission från lumpen, jättekul o träffa henne igen! Även en hel del andra gröna lundare var där så det blev en trevlig kväll (: 
Igår vaknade jag redan 9 så passade på att börja tvätta. Hade egentligen tvätt-tid vid 11 men med tanke på att det blev 5 maskiner så var det tur att jag började tidigt. Skypade med Mathilda i typ 2 timmar också, som jag saknar henne!! Sen gick jag en lång PW igen, toppenväder och mysiga kvarter. Passade på att ta lite bilder också.
kvällen kom Ellinor som var i Stockholm, hit en sväng för o kolla på rummet, riktigt kul o träffa henne igen! Senare på kvällen tog jag med mig Linda för att gå på inflyttningsfest hos Samuel. En riktigt trevlig kväll med mycket folk, lkära återseende och många skratt-anfall! Fick även reda på lite saker jag inte ens själv visste om, som det kan vara när folk snackar!!
 
Då jag inte orkade åka hem mitt i natten sov jag kvar där, inte det bekvämaste att dela soffa med 3 andra men vad gör man inte! Vaknade redan vid 9 och kände genast att jag ville hem. Så resten av denna dag har varit väldigt slapp. Plöjjt igenom en massa tv-program, varit onyttig då middagen blev glass och choklad.. men sen blev det iaf en lång PW! Kände att det behövdes efter helgens festligheter och dagens stillasittande hehe.
Nu ska jag göra det som förmodligen halva Sverige redan gjort, kolla Solsidan, som jag längtat :D 
 
 

Meningen med PW

Hade denna jobbdag varit ett papper hade jag velat knyckla ihop detta papper till en hård boll och kasta ner det i en väldigt djup soptunna och aldrig se den igen. Det enda jag hade gjort är att kopiera det jag lärt mig idag, men sen skulle den gärna få försvinna. Numer hatar jag kopieringsmaskiner och kartonger. Har skrivit ut en sisodär 600 sidor idag och den förbaskade kopiatorn ville nästan aldrig samarbeta vilket försvårade arbetet. Och dehär med att vika kartonger för att sedan fylla en hel hiss full och sedan åka ner till bottenvåningen för att tömma allt, det känns bara väldigt jobbigt. Speciellt när kartongerna är 2 kvm stora och knappt går in i hissen... och larm som går för att man höll en viss dörr öppen för länge, skit kul!
 
Ja, sådär var min jobbdag och jag var på ganska opepp humör när jag slutade. Hade lovat mig själv att gymma. När jag kom ut från jobbet var det fint väder och jag kände "LUFT, det är vad jag behöver". Så, gick hem, lämnade av grejjerna, bytte om och gick en PW.
 
Nu kommer poängen med hela inlägget. Fan vilken bra PW det var helt enkel! Att en PW och bra musik kan göra så mycket?! Det jag dessutom gillar med att bo i en större stad är att man aldrig har sett "allt". Idag gick jag mer norrut och vips, så var jag på St. Eriksplan. Jag tror jag är lite kär. Okej att Östermalm är bra, ska inte klaga.. men dethär var ju en heelt ny del, har aldrig varit där innan. Sjukt mysigt och fint. Att bara gå runt och se så mycket nytt och lyssna på grym musik gör det hela till ett nöje. Ibland kom det sånnadär låtar jag nästan kunde se hur jag själv strålade upp, folk som sett mig måste tänkt, vafan ler hon för så mycket. Det är sådana stunder man kan känna lyckoruset, livet är bra helt enkelt! Förstår folk som säger att dom går PW eller tränar för att rensa huvudet och mår såå bra efteråt. Jag håller med. Jag mår Bra! 
 
När jag kom hem var jag sjukt pepp på kvällen. Det är jag fortfarande. Nu måste jag gå, springa, leva denna kväll fullt ut, för mitt liv är bra, ohjaaa!!!

Både för och nackdelar

Helluu!
Snart är jobbveckan över, bara en dag kvar. Veckan har bestått av att ta in vääldigt mycket ny information. 
Tisdagen var jag hos Kontorsfixarna (som jag är anställd av) för att sitta i receptionen. Hade knappt 1 timme på mig att lära mig allt för sen skulle hela kontoret sitta i möte i 2 timmar. Det gick bra. Som vanligt kände man sig lite lost i början men det gick bättre o bättre! Lärorik dag. 
 
Igår jobbade jag ute i Solna hos Canon. En riktig kanondag, nya favorit-stället hehe. Vi var fyra som satt i receptionen, två tjejer och en kille, alla väldigt trevliga och öppna. Det var visserligen en väldigt lugn dag, men det gör ju inte så mycket när man är fler! Efter jobbet åkte jag till Erica, vi gick en PW med Hannah också, skön långrunda! 
 
Idag blev det inget jobb. Det är väl det som är nackdelen med att vara ambulernade, måste vara tillgänglig mellan 6-12 ifall dom ringer. Måste erkänna att det har varit en väldigt bra dag ändå. Äntligen har jag röjjt färdigt (nästan iaf) i rummet så nu ser det skapligt ut! Ja ni ser ju själva hur det såg ut innan, efterbilder kommer!
Vid 1 mötte jag upp Anna så gick vi till ett mysigt café och åt en sjukt stor bulle, det är ju nämligen kanelbullen dag idag om någon har missat! När Anna skulle till jobbet gick jag till gymmet. Äntligen är första gympasset på nya gymmet avklarad, pepp på att börja träna på riktigt nu och förhoppningsvis få en mer vältränad kropp (;
Denna kväll har jag ägnat mest åt att laga mat, 3 matlådor och 1 middag som jag nyligen käkat upp. Blir nästan lite förvånad hur gott det blev, börjar ju bli duktig i köket (; Resten av kvällen blir lugn för imon blir det jobb, det vet jag! Sen är det heelg. Tänk, av alla jobb jag haft har jag aldrig haft ett jobb där man är ledig Varje helg, den stora fördelen med detta jobb!! En helg, fylld av trevligheter (:

En början på något nytt

En ny vecka är påbörjad och en ledig vecka avslutad. De två sista dagarna hemma i Småland var bra. Torsdagen var jag inne i stan med mamma. Det blev endel shoppande, 3 par skor, 2 klänningar, en kjol, ett armband och en massa öronhängen + en massa annat smått som är bra att ha till lyan. När vi kom hem blev det en promenad med hunden innan jag fixade mat. 
Det blev en lugn förmiddag med mamma på fredagen innan vi åkte in till stan. Jag hälsade på Margareth på sjukhuset igen innan jag fick skjuts till Alvesta för att ta tåget hem igen. Kom hem runt halv 10. Började flytta in lite grejjer till mitt gamla rum innan läggdags. 
 
Lördagen var en lång dag. Gick upp vid 9 för att börja flytta in allt annat och städa ut rummet jag bott i under sommaren. Det tog sin lilla tid och vid 15 gav jag upp, då var alla saker inne i rummet förutom kylskåpet. Fixade mig och åkte sedan till Martyna och Paulina. Dom hade hyrt en lokal för att ha sin födelsedagsfest där. En galen minst sagt galen kväll. Kul men galen. Slutade på sjukhuset då min kära vän slog i huvudet och fick åka in och sy. Hem kom jag inte förrän 8-tiden på morgonen. Stupade i säng. 
 
Igår var nog den mest ovärda dagen på länge. Vaknar av Erica som ringer runt 12, somnar om och vaknar halv 5. Tillslut orkar jag mig upp ur sängen, städar ur och hämtar in kylskåpet till mig. Lägger mig i sängen och kollar på massa avsnitt av Paradise Hotel Danmark och äter daim chokladkaka och american cookies. Så nyttigt o bra liksom!! Gick o la mig runt halv 11, omöjligt att somna. Sov nog 1 timme inatt.. max! Så sjukt jobbigt att inte kunna somna. 
 
Idag var alltså min första jobbdag på nya jobbet. Var på bokförlaget Natur och Kultur. Bra dag med trevliga kollegor! Känns som det kan bli kul att jobba som Ambulerande Resurskonsult, nya arbetsplatser varje vecka och många nya möten med nytt folk! Snart ska jag åka till Martyna för en myskväll. Kan behövas efter denna helgen! Det är ju första oktober vilket betyder att jag ska börja mitt nya hälsosammare liv ;) Jag har skickat efter så jag ska få gymkort på fitness 24seven, blir nog bra. Dom hade kampanj dessutom, endast 149 kr/månaden! 

RSS 2.0