20, weeho

Tjaaaa!
Dagarna springer iväg som vanligt. Jobb hela veckan vilket har gått utmärkt.
Igår var det dags för mig att fylla 20... äntligen!!!! Det blev morgonpasset på jobbet först, gick bra, inte för sönderstressigt! Sen blev det ju såklart systembolaget haha. Fick till o med ett grattis.. och en ask med kort "träna hjärnan"... hehe. Sen åkte jag hem och började fixa lite grejjer inför denna dag. Sen blev jag firad av familjen, åt god mat och tårta. Sarah ringde o grattade mig, blev jätteglaad o prata med henne, var ju ett tag sen sist!

Tanken var att det skulle bli en fortsatt lugn kväll. Men det var ju dumt o tänka så när det är fredag, lönehelg och min födelsedag. Lina ringde och tyckte jag skulle komma in till stan för utgång. Efter en inte så lånng fundering bestämde jag mig för att göra det. Åkte hem till Lina där det var endel folk för o förfesta. Det som var väldigt kul var att Matilda var hemma!!! Blev sjukt chokad först, hon är ju i USA tänkte jag!! Jättekul o träffa henne :D En trevlig kväll med finfina vänner. Dock blev det ingen dans eftersom kön var lång och sen slutade dom släppa in för det var tydligen bråk så det var synd. Blev Bishops arms istället.

Idag har jag mått dåligt de första timmarna av f.m. men det har lagt sig under dagen. Har haft fullt upp med att göra mat och duka och fixa iordning. Nästan lite imponerad att jag gjort all mat heeelt själv haha, inte varje dag det händer (; Nu ska jag fixa håret och bestämma kläder. Ikväll blir det 20-årsfirande med 9 underbara tjejer. Ska bli hur trevligt som helst. Senare åker vi in till stan och gör natten :)
Nu kommer Malin och resten kommer vid 7.

Ciao sålänge!!

Taggad

Tjaa!
Klockan är 10 i 10 och jag är pigg. Gick upp redan halv 9, så jag har 2 timmar på mig innan bussen går. Är så skönt att kunna chilla jättemycket innan man ska jobba, hinner oftast bli rätt pigg!

Igår var det första jobbdagen på sista hela jobbveckan. Dagen gick rätt snabbt ändå, inte överdrivet mycket folk. Efter jobbet åkte jag med mamma hem. Hon fyllde för övrigt år igår :) Firade dock henne i söndags, så av mig fick hon ett halsband av. Hon ska även få en till present som är under "ihopfixning" typ. På kvällen kom Rebecka hit. Vi kollade boende under Full Moon Party. Blev dock på grannön Koh Samui men det är ett boende precis vid piren man åker ifrån och det var suuperbilligt så det vare värt! Allt var typ fullbokat på Koh Phangan.

Om 40 minuter ska jag till jobbet. Slutar halv 6 och eftersom bussen hem går vid 18.25 tänkte jag pw runt sjön så har redan nu tagit på mig lite skönare kläder att gå i så slipper man ha med sig massa kläder till stan. Är taggad på att komma igång liite iaf innan vi reser, typ göra olika övningar hemma, like sit-ups, hantlar osv. och gå långa snabba promenader osv. Måste komma igång nu, blev för mkt onyttigheter o för lite motion i sthlm vilket har gett sina effekter, not good for me som ska visa mig på en strand snart!! Hoppas tagget håller i sig, är typiskt mig att bli otaggad så fort vädret blir dåligt typ, vilket är ganska stor chans såhär till hösten.

Den halvosminkade sanningen, typ.

En massa kalasande

Då var helgen nästan slut.. igen. Seriöst, tiden rusar verkligen förbi, känns som det var åtminstone i förrgår som jag uppdaterade senast men det var tydligen i onsdags. Torsdagen och fredagen var ganska lika under dagen iaf, det var jobb.. och det var väldigt stressigt under e.m. Kö i båda luckorna och jag var ensam, inte så kul.

I fredags efter jobbet så kom Elli förbi så åkte vi upp till Samarkand. Satte oss vid food-courten, jag käkade bakad potatis med tonfiskröra, väldigt gott. Satt och pratade om resan. Hon var ju iväg 2 månader i våras så fick lite tips och sånt, superbra! Sen åkte jag hem till Lina där det var endel folk. Förfestade där några timmar innan vi begav oss mot stan. Det blev utgång på Grace. Det var bättre än förra gången men slösade onödiga pengar, tiden gick för fort, eller så kom vi sent (?) så kändes inte som man hann vara där sålänge innan det var dags att gå igen, lite surt.

Igår vaknade man med hemsk huvudvärk vid 10-tiden, måste käka fyllekäk nästa lördag, annars kommer jag må sämst på söndagen. Gick upp och började fixa iordning inför "kalaset". Huvudvärken släppte som tur var rätt snabbt. Gästerna kom vid 4-tiden. Släkten från Tingsryd var det denna gång. Det blev god mat, spel, gos med Linus oså. Var kul o träffa broshan också, var ju ett väldigt bra dag sen sist!!

Idag vaknade jag inte förrän kvart över 11. Sov alldeles för länge menmen, kanske lika bra o sova ut sista dagen den helg. Har fixat färdigt mig inför kalas nummer 2. Idag kommer släkten från Eksjö. Ska bli trevligt!

Oh happy days

Heeej!
Ytterliggare några dagar har passerat med full fart. Lördagen/söndagen hos Peo, Maje och Linus var supermysig! Dersa grannar kom över och spelade kort med oss, det blev vin, drinkar, ost och kex. Massa mys med gulle-kusin Linus blev det också, så stor han har blivit! Tänk då hur stor han kommer vara när jag kommer hem från resan!!

söndagen åkte jag hem till Rebecka direkt efter jag  åkte från Tingsryd. Vi satt och kollade boende för jul. Gick väl sådär. Hade inte jättemkt tid heller.

Måndagen var det dags för ny jobbvecka. Det gick bra, mkt o göra. Även denna kväll spenderades hos Rebecka i hopp om att hitta ett bra boende! Kravet var att det skulle ingå frukost, stor fin pool alt. att det ligger jättenära stranden, då behövde det inte finnas pool. Och det skulle helst inte överstiga 200 kr/natt. Det var ganska svårt kan jag säga, väldigt mkt är ju redan fullt, vi är lite sent ute så allt säga. Vi fick iaf ihop lite alternativ som vi skulle fundera över.

Igår åkte jag med mamma och grannen till Ullared. Det fanns ju massa fina saker man ville ha men jag måste hålla på pengarna så blev bara 2 plagg och sen småprylar inför resan. Jag är nöjd ändå! Dock längtar jag till o flytta hemifrån nu, finns ju såå mycket fint där att inreda med!

Idag hade jag öppning på jobbet. Det gick toppen. Väldigt lugn dag dock, kan det bero på det trista vädret? Skönt o veta att man ska iväg. Efter jobbet var jag kvar i stan nån timme, åkte hem och gick till ica för o hämta ica-kortet som äntligen kommit! Sen har jag äntligen lagt in alla kläder i garderoben. Det har varit som en stor vall i ena sänghalvan full med kläder som jag inte orkat lägga in i garderoben sen jag kom hem (vi snackar 3 och en halv veckan hehe). Men nu så ser man hela sängen och det är så fint så!

Nu är även boende-problemet för jul löst. Jag hittade ett suuperfint boende i Khao Lak. Rebecka tyckte också om det. Det hade allt, frukost, pool (3 st.) och låg precis vid stranden. Koh Kho Khao Resort heter det omm nån är nyfiken! :) Så fint verkligen. Lär ju vara det finaste stället vi kommer bo på under vår resa med tanke på att vi kommer snåla lite mer i övrigt. Kände bara att vi ville lyxa till det liite under julhelgen iaf :) Åh vad jag läntar!

Otur, .. eller mest klantig

Hur klantig får man vara?!?! Åkte in till stan med 11-bussen för att sedan ta 12.35-bussen till Tingsryd. Väl inne i sta kollar jag på tidtabellen och då ser jag att det står Växjö västra industriområde ovanför Växjö station, på tidtabellen. Utan o tänka så bara kollar jag tiderna och tänker att aha, då går den 12.35 från v.ind. område och 12.55 från stationen. Insåg också att jag då hade hunnit med bussen som typ skulle gå precis när jag kom fram till växjö. Jaja, tänkte att då kunde jag gå till några till affärer eftersom jag hade 25 min.

Kommer tillbaka till stationen som är tom, inte en människa vid hållplatsen. Nått är fel tänkte jag. Gick och kollade tabellen igen. Då inser jag till min nackdel att jag kollat fel, igen. Det var vid 12.35 som bussen gick från stationen, för det stod inte ens någon tid ovanför vilket var från v.ind. område. Det var i Ingelstad den skulle vara 12.55. Nästa buss såg jag först gick 14.15, men icke, den gick bara till.. nått ställe, dvs. inte ända fram till Tingsryd. Så, 14.35 går nästa buss. Har fått vänta i nästan 2 timmar. Trååk. Men har underhållt mig med webbkameran och photoshop och nu är det strax dax att gå ner till stationen igen. Tur att man har sitt jobb vid stationen som man kan gå upp o sätta sig!!

Nu måste jag springa så jag inte missar denna bussen också.
Tja sålänge!

Ibland ska man ha flyt

Tjaa!
Då var det fredag igen vilket betyder helg. De senaste dagarna har varit braa! Har faktiskt jobbat både onsdag, torsdag och idag! Har fått reda på att jag får jobba samma tider som jag jobbade i våras, nu fram t.o.m. 1 november. Känns skönt, behöver cash. Så ja, ganska mkt flyt med jobb, det har jag haft iaf!

Vad mer har jag gjort.. Typ försökt ta tag i o rensa bland mina kläder, hade halva sängen fylld med kläder, nu är det lite mindre iaf. Så tråkigt är det. Johanna kom en sväng till mig imorse, trevligt! Kommer ju inte träffa henne nu på, om vi har otur, sjuuukt länge. Ja, vi snackar om kanske 6-8 månader!! :( Känns sorgligt. Menmen, tur att telefon och internet finns!

Ikväll blir en lugn kväll med la familia. Imorgon blir det Tingsryd för att hälsa på Peo, Maje och gulligaste Linus. Ska bli myys. Sova där till Söndag. Sen träffa Rebecka på kvällen. Blir nog en brabra helg. :)

Hur kan det vara så tråkigt?

Oj vad tiden springer iväg. Det var ju helg nyss när jag skrev, vilket kändes som igår typ. Visst det är bara tisdag men ändå.
Lördagen
var bra. Träffade ju som sagt Elli under eftermiddagen. Försökte hitta nått fik som hade öppet men eftersom klockan var över 4 och vi befann oss i Växjö var utbudet minimalt om det ens fanns något? Slutade med donken och glass, glassigt värre.. Trevligt var det o träffa henne iaf!! Sen var det dags för 10 timmars jobb. Det gick bra. Kom dock inte ifrån jobbet förrän kvart i 4 (på natten). Det var en hel del folk om man säger så.

Söndagen sov jag "enda" till kvart i 1. Denna gången gjorde det väl inte så mkt iofs med tanke på hur sent det blev natten innan. Gick en långpromenix med Erika, mycket sköönt. Senare på kvällen kom Rebecka. Vi skrev packlista. En mycket lång sådan. Frågan är ju hur man ska få ner allt?!! Sen kollade vi lite tv-program och skrattade mycket. Bra dag!

Igår
blev det jobb, igen!! Fick hoppa in åt Linn så det var ju najs. Måste jobba så mycket som möjligt nu innan det bär av iväg igen! Kvällen spenderades  med att kolla lite oth-avsnitt. Har äntligen börjat ta igen alla avsnitt jag missat. Så underbar serie, kan inte annat än o älska.

Idag
gick jag upp halv 11. Åt frukost. Har börjat äta något jättegott och även nyttigt! Började med en dag att jag inte hade nån got müsli hemma. Tanken kom att göra en egen specialare. Så, sagt och gjort. Fett gott är det. Ska lägga upp bild snarast! haha. Duschade och ringde nyligen till 3 för att kolla upp hur jag ska göra med mitt abonnemang när jag reser. Pratade med en urtrevlig kille som var jätte hjälpsam och gjorde det bästa man kunde göra. TACK! (inte för att han läser detta men ändå).
Nu ska jag snart ta tag i nått fett tråkigt. Plocka upp alla kläder som fortfarande ligger kvar i hockeytrunken. Ja, jag vet, det har gått typ 2 veckor sen jag flyttade hem men har inte pallat. Så sjukt tråkigt ju. Måste ju rensa ur också, finns så mkt skit man inte använder.

Ikväll ska jag och mina parents åka till Rebecka o hennes parents och prata resa!!!! Ska bli kuul. Allt som har med vår resa o göra är kul såklart. Förutom det jäkla turistvisumet, massa krabb. Men förhoppninsgvis löser det sig. Var inne o kollade på min vän Emmas blogg. Hon är också ute och reser, helt ensam!! Och gud vad härligt hon verkar ha det. Har iofs bara läst ett inlägg hittills men redan nu är jag så glad för henne. Att hon är så modig och verkligen åker helt själv. Hon verkar ha det toppen. Snart är vi där också, läääängtar!!! :D

See you!

Planering, Planering och åter Planering

Tjatja!
Nu är det helg igen. Tiden går så galet fort. Veckan har varit fylld med roliga saker. I tisdags tog jag ju vaccinet, gick utmärkt. Sen mötte jag upp Rebecka på stan. Åt god salladsbuffé på Skåres. Sen gick vi runt och kollade grejjer att ha med sig på resan, fick tips om hotell i Singapore av några på resebyåer. Sen åkte vi hem till Rebecka. Gick en lång skön promenad för att sen äta och kolla hotell osv resten av kvällen.

Sov över hos Rebecka. Sen åkte jag in till stan för att träffa Lina. Första  gången jag träffa henne på typ ett halvår. Gick till Waynes Coffe och käka lite och tog igen allt som hänt. Såå trevligt! Sen gick vi en sväng på stan då jag plötsligt säger att jag blir sugen på att festa, det var ju onsdag trots allt. Lina får idén om att vi ska dricka vin hos henne och sen gå ut en sväng. Bra Idé tyckte jag. Jag åkte med mamma hem en snabbis och sen in till stan igen. Även Josefine var med. Vi drack vi, pratade, spelade spel och åt mat, mycket trevligt! Sen gick vi till Pauze. Det var rätt dött, men vi lyckades träffa ett par trevliga killar ändå. Dom hängde på på efterfest hos Lina. Det blev en lång och rolig natt med spel o dricka. Runt 5 kände vi att det var dags att sova. Sov typ på golvet efter ett tag, not so great.

Vaknade upp, ungefär lika bakis som senaste lördagen. Det är nog för jag vande mig vid att käka fyllemat efter varje utgång i Sthlm, och nu icke, så då blir allt i kroppen förjävligt haha. Efter lite frukost oså var det dags för mig att dra ner till stan och träffa Therese. Vi lärde känna varandra när vi jobbade på Grönan så bodde både oväntat nog i Växjö! Det blev mat och snack på Coretto. Sen var tanken att jag skulle hänga med henne hem men när vi var vid stationen började det verkligen ÖSregna, och bussen hem till mig stod där så jag bestämde mig för att åka hem.

Igår blev det en väldigt lugn dag men ändå gick den så fort. Det första jag gjorde jag när vaknade var att ringa Thailänska konsulatet i Göteborg för att få reda på lite mer om visumet. Gick väl sådär.. Sen pratade jag med Rebecka och vi bokade boende i Singapore, så det känns skönt! Sen kollade jag upp massa saker på internet. Åt god mat med familjen på kvällen. En lugnt kväll alltså.

Idag
har jag inte gjort så mkt mer än fixa lite smågrejjer. Ska in till stan om drygt en timme. Möta upp Elli då!! Ska bli jättekul o träffa henne som jag inte setts sen somras! Förhoppningsvis hinner Rebecka komma också innan jag måste sticka. Jag ska nämligen jobba natt idag. Passet börjar halv 6 och slutar halv 4. Hoppas det går bra. Ska nästan bli lite kul, var ju så längesen sist!

Not long time left

Hellu!
Några till dagar gångna men allt flyter på som det ska. I söndags åkte vi hem från Öland på dagen. Var dock bara hemma drygt en halvtimme innan jag åkte med pappa och Pontus till stan igen för att bli skjutsad till Rebecka. Vi satt och pratade om resan. Har även bokat tågbiljetter till köpenhamn. Känns skönt att det går lite framåt iaf.

Igår så vaknade jag vid halv 10, vilket för mig är rätt tidigt, men väldigt skönt ändå, nuförtiden hatar jag att vakna efter halv 11 typ, känns som man sovit bort halva dagen. Fixade med tvätt, gjorde god frukost, ringde och beställde tid för vaccination eftersom jag tydligen inte hade mot hepatit B. Läste i en bok jag lånat från bibblan och sökte lite information på internet. Gick en promenad med Johanna framåt kvällen, väldigt skönt och trevligt.

Sen kollade jag på kanal5 play på programmet "Sol, Fest och oroliga föräldrar" eller vad det heter. Jag är ju lite tönt som kollar på sånna program och tycker det kan vara ganska underhållande. Roligast var ju nästan o se föräldrarnas miner och när ungdomarna skulle förklara sig. Det är ju så man skrattar rakt ut. Som när en mamma sa till sin son:
-Jag tycker ni borde tänka på ert språk, att säga att ni ska knulla horor låter inte bra.
Då svarar sonen:
-Men det kan man väl visst säga.

Nu sitter jag iaf på mammas jobb. Ska ta vaccinationen vid kvart i 11. Sedan möta upp Rebecka för o ha en heldag/kväll med massa planering, gå runt på stan osv. Sova där ska jag också. Kommer nog bli en mycket trevlig dag! :)

 

Full rulle

Tjaaa!
Då har det blivit helg igen. Jag som trodde att jag skulle ha en massa fritid.. dvs. inget liv, eftersom jag inte skulle ha något jobb osv. Men så blev det ju inte riktigt. Jobbade ju som tidigare sagt i tisdags och har jobbat där varje tills igår. Det har gått bättre än i tisdags, kommit in i det snabbt, och det har varit mycket att göra.

I onsdags efter jobbet åkte jag hem med pappa och tog tag i det tråkiga, all packning. Så nu är alla väskor borta förutom den största, dvs. hockeytrunken. Där har jag massamasssa kläder fortfarande som jag ska rensa. Har så mycket kläder i garderoben som jag inser att jag inte använder så lika bra att ränsa ut. Sen på kvällen kom Rebecka till mig. Tanken var att vi skulle planera resan men det blev bara lite snabbt om vad vi måste fixa snarast. Sen blev det catch-up istället eftersom vi inte hade så mycket tid. Väldigt trevlig kväll och kul att träffa henne igen! :)

Torsdagen träffade jag Jessica efter jobbet. Vi gick till Akropolis för att äta. Åt inbakad kycklingfile och rårostad potatis (typ), fett gott var det iaf. Sen delade vi på en jättegod efterrätt. Mycket trevlig kväll, så kul att träffa henne igen, har ju inte setts på ett halvår så hade endel att ta igen! :)

Igår så åkte jag in med mamma till stan vid halv 9. Satte mig på bibblan med datorn för att fixa bilder till en fotobok jag skulle skicka efter men det gick ju inte så bra, hann aldrig färdigt innan jobbet började, och sista dagen för att skicka in den var igår, så det sög ju lite att man inte hann. Jobbade halv 12- halv 6. Åkte med mamma hem, fixade mig osv. Erika kom, vi förde lite innan vi åkte in till stan där vi mötte upp Martyna. Träffade även Sanja och Andrea på bussen!! Gick till Pauze en sväng dit även Malin kom! Sen drog vi vidare till Lagerlunden för att avsluta kvällen på Grace. Stört lång och seg kö men tillslut kom vi in. Det var helt okej. Sällskapet gjorde ju helt klart att kvällen blev bättre, var ju kul att träffa alla finingar igen. Men kan ju inte säga att Grace var mycket att hurra för... 

Idag blev jag väckt kvart över 8 för att åka till Öland med la familia. Sitter nu här i stugan och det är strålande sol. Har ätit en rejäl frukost och ska snart gå till Färjestaden. Har ju inte varit här på hela sommaren så det är ju trevligt att komma hit, även om det är första oktober. Yes, första oktober, rätt sjukt vad tiden går snabbt. Sommaren bara försvann och höstmånaden är redan här. Men tänk. 1 månad och 11 dar så är jag i värmen igen. Så skönt.! Kan inte fatta det dock, lär nog inte göra det förrän dagen man står på flygplatsen med sin ännu inte inhandlade backpackerväska. Den dagen säger jag bara. ÅH vad jag längtar!

Så sammanfattningsvis så har första veckan hemma varit förvånansvärt bra, jag har haft ett liv, träffat mina efterlängtade vänner här hemma, jobbat vilket betyder pengar vilket behövs. Nu ska jag njuta av Öland dessa två dagar och hoppas på att allt flyter på lika bra!

Tja sålänge!


RSS 2.0