Kärt återseende x X

Idag har varit en dag med många kompis-träffar, me like! Började med att Malin ringde vid 9-tiden och sa att hon var utanför. Vi åt frukost, catchade up allt som hänt sen senast, visade bilder från resan oså, väldigt kul att hon kom förbi. När hon åkt hem gick jag PW med hunden, iskallt ute!

Senare kom Andrea och Sanja förbi en sväng. Kul o träffa dom igen, var ett tag sen sist! Så även här blev det massa prat om allt som hänt! När dom åkt gick jag förbi Erika en sväng så stod o babblade med henne en stund innan jag gick hem igen. Nu ikväll har även Johanna varit här, väldigt trevligt!

Snart är det sovdags, upp tidigt imon för o packa det sista. Får skjuts in till stan av mamma där jag kommer vänta nån timma på bussen till Alvesta där jag tar tåget mot Linköping och Elli, ska bli såå kul!!!
Så.. får se när nästa uppdatering blir.. Förhoppningsvis har jag roligare saker för mig (;
See you!!
Två veckor. Galet.

So true, so true

http://www.thatssotrue.com/
Dör flera gånger om. Så sjukt kul.. och beroende framkallande. Kan inte sluta kolla..kolla.. o skratta. Många är ju "so true" hahah. Älskart!
Nä, nu måste jag faktiskt sova lite också om jag ska vara pigg till imon. Får besök vid halv 10-tiden imon så gäller ju o va på topp (;

Nattinatt!

Återseenden

Ännu en rätt vacker dag, gick upp tjugo i 9 för att hinna fixa mig, ringa skatteverket osv innan jag tog bussen 10.40 till stan. Åkte för att hälsa på mamma, det blev fika och prat om resan oså, väldigt trevligt, var ett tag sen sist!

Åkte ner till stan därefter för att möta upp Therese. Vi gick i lite affärer innan vi gick o käka. Det blev en salladsbuffé med kyckling, riktigt gott! Hade en hel del o prata om med tanke på hur längesen det var, mycket trevligt! Åkte hem vid tjugo i fem.

Har packat inför mina små trips till Linköping, Stockholm och Eksjö med start i Linköping på Fredag. Ser fram emot allt så himla mycket, kul o komma härifrån ett par dagar även om jag uppskattar den lilla tid jag har kvar här! Har hittat massa ny skön musik, älskar när man får in lite nya låtar i ipoden, hade inte överlevt utan musik känns det som!!
En låt som jag hört endel när jag varit med Lina och Josse som fastnat på mitt huvud, så härlig!

Thai-afton

Tjaa!
Idag har varit en najs dag. Gick upp strax efter 9, fixade iordning lite, gick pw med hunden. Åkte in till stan vid 12-tiden. Mötte upp Jessica så gick vi på ett litet möte. Stannade kvar på Jessicas jobb en sväng efteråt för att fördriva tiden. Gick hem till Lina en sväng. Tråkiga omständigheter men kul att få träffas en liten stund iaf!

Åkte sedan hem till Rebecka för att förbereda inför vår Thai-afton vi skulle ha för våra familjer. Vi lagade en massa mat och lite efterrätt. Mycket trevlig kväll och alla verkade mätta och belåtna. Maten blev faktiskt riktigt god, saknar thai-maten en aning! (: Det vi bjöd på var Vårrullar, Kyckling med Cashewnötter och Grönsaker, Penang curry, Ris och Nudelsallad.

Fick ett samtal om boende under middagen.. han lät lite skum i början... eller hans röst var lite wierd. Bättre blev det inte när han började fråga om jag kunde prata om "allt" och sen kom in på sex osv. Jävla äckel rent ut sagt!!! Nackdelen med att lägga ut annons på blocket, man vet aldrig vad man kan få för creepy samtal. Fy.

Imon blir det ännu en intensiv dag. Fattar inte hur man kan känna sig stressad och typ "har-så-mycket-att-göra" när man varken har jobb eller plugg! Tur att jag inte behövt jobba nått under denna "mellan-period", hade inte hunnit.. typ!

Fattar fö. inte varför det ej funkar att ladda upp bilder... därför det blir lite tråkiga inlägg.. hoppas det funkar snart igen!

Bra beslut

Faaaan vad jag är glaaaaad! Underbara dag!
Under förmiddagen fixade jag en annons som jag la in på blocket ang. boende i Stockholm. Sen åkte jag in till stan och hem till Rebecka. Vi planerade inför vår Thai-afton vi ska ha imon för våra familjer. Åkte och handlade lite osv. Kommer bli grymt tror jag! Gick även en PW runt sjön i det härliga vädret!

Åkte hem vid 10 över 8. Har fått några samtal ang. boende, vissa bättre än andra. När jag kollade mejlen hade jag fått endel svar där också. Hade ett som verkar riktigt bra. Ringde upp och ska åka o kolla på det nästa vecka. Säger bara, fan vad jag ber för att det kommer vara bra, fräscht oså.. för då kommer jag bo så jääävla bra rent ut sagt!!!!!
Fick dessutom skattedeklarationen nu... fan vad jag blev glad. Vilken lättnad!!! Just nu flyter allt på såå bra, är typ rädd att nått tråkigt kommer hända, saker är för bra för o vara sanna just nu känns det som. Men idag, idag är jag glad, lycklig och allmänt nöjd med livet!!! Kan ju säga att jag är sjukt glad över att jag la upp annonsen på blocket! Tips till den som letar boende nånstans! Fast visst, var beredd på oseriösa förslag också.. fick ett minst sagt äckligt sms. Fy.

A good weekend.

En grym helg är snart slut.
Fredagen blev som sagt väldigt lyckad. Åkte hem till Lina där även Josefine och Mathilda var. Vi (Lina) grillade kött som vi åt med potatissallad, baguetter och annat gott. Efterrätten var kladdkaka. Drack, lyssnade på musik, pratade och hade väldigt trevligt. Cyklade vidare till Bassa där det var ett gäng killar och Issa! Det blev en del karaoke innan vi tog bussen till stan. Grace bar det av till. Hade inga höga förväntningar, snarare tvärtom. Men, till min stora förvåning hade jag faktiskt grymt roligt. Jag och Mathilda släppte ju loss ganska hårt på dansgolvet, dansade som om vi aldrig gjort nått annat. Tyvärr gick tiden alldeles för fort och plötsligt var det dags att åka hem. Kul så länge det varade!

Igår mådde man lite som man förtjänade. Mathilda kom hem till mig en sväng. Vi åt våfflor och gick promenad med hunden. När hon åkt hem passade jag på att rensa garderoben och packa en resväska. Blev några högar som rensades bort, och då har jag inte gått igenom alla plagg ännu! Åkte in till stan vid halv 8-tiden med Erika. Vi gick hem till Rebeckas brors lägenhet som vi fick låna under kvällen. Det blev vin, gotte, musik och bra taggsällskap innan vi drog till Grace, igen. Denna gången var det också riktigt roligt, dansade, shottade och hade allmönt kul!
Tog ett väldigt bra beslut igår på vägen till bussen. Tänkte köpa fyllekäk (subway) men sen tänkte jag att, Nääe, varför slösa massa pengar på onyttigheter när jag likaväl kan äta hemma? (Blev dock bjuden på en cookie, tackar inte nej). Så, när jag kom hem åt jag två faijias istället, gott, nyttigare och jag mådde såå bra när jag vaknade!

För idag så har det varit en stekig dag, igen! Me like. Har solat lite. Pratade i telefon med Anna!!! Såå roligt o prata med henne, har inte hörts sen grönan typ, längtar efter att träffa henne i, kommer bli en grym sommar!!! Ska nog gå en PW senare i eftermiddag, när det blivit såntdär mysväder. Solandet har jag faktiskt gett upp, orkar inte, så tråkigt. Är lite rastlös. Får se vad som händer.
Några bilder till inlägget kommer sen.. just nu vill det inte samarbeta riktigt.

p-p-p-p-party

Igår var grymt kul! Ikväll blir det ännu en utgång, har ju ganska många veckor att ta igen nu (; Åker strax in till stan för att föra med Erika och Rebecka, fiiint det! Skriver mer imorgon om kvällen igår.. och ikväll också för den delen!

Med tanke på gårdagen är jag sjukt taggad inför att, än en gång, dansa loss på dansgolvet! Just nu taggar jag med ashög festlig musik, so great! Kommer sakna att kunna spela hur högt jag vill, när jag flyttar till Stockholm!!!

Lovely Friday!

Ännu en dag som man vaknar till solsken, så najs!
Har inte gjort så mycket vettigt idag, bara sånt som är gött o göra en dag som denna. Passade på att sola nån timme eller två, stekigt vare! Sen gick jag en PW med hunden, kunde tillomed gå i shorts och linne, hur härligt är inte det?!! Äntligen börjar våren komma, helt underbart ju! Joggade vissa delar av rundan, var ju faktiskt härligare än jag väntat mig, kanske borde jogga oftare? hehe.

Ska strax åka in till stan och hem till Lina. Där blir det grillning med skönt folk. Kan bli en riktigt bra kväll, perfekt väder att inviga första grillningen! Kommer bli riktigt myyys!

Hoppas ni får en trevlig start på helgen, Njuuuuuuut!

Interesting meeting

Thaimaten igår blev riktigt lyckat! Även om det såg lite rörigt ut blev det toppen, verkade som resten av familjen också tyckte om det! Det blev stekt ris med grönsaker, kyckling och ägg.

Efter maten kom Mathilda. Vi + Erika gick till affären, köpte massa gott naturgodis. Gick hem och kollade på "Ghosts of girlsfriends past" med snyggingen Matthew McConaughey i, så bra feel-good film!!

Idag vaknade vi till en solig dag! Gick en pw med hunden innan vi begav oss mot stan. Mötte upp Jessica för att sedan gå till bibblan för att ha möte med Leila och hennes vännina om lite intressanta saker! Sen gick jag o Jessan till Wanyes Coffee för en traditionell... fika. Lika mycket skratt som vanligt! (:

Snart är det helg igen, kan nog bli en rolig helg, looking forward! Imon ska jag försöka börja med rensning av kläder och packa en resväska. (:

Nya smaker

Yes, idag vaknade jag strax innan 9, älskar när klockan inte blivit mer än så, då hinner man vara lite effektiv! Startade dagen med en grymme-frukost. Havregrynsgröt blev det. La dock i lite frukt-müsli och solroskärnor också.. och toppade med smälta blåbär och hallon. Mums!

Har även hunnit med att rensa och få iordning en massa papper. Ringt ang. ica-kort och städat iordning lite i rummet. Har dock inte hunnit med att ens börja rensa bland alla kläder... får se när det sker.
Nu har jag precis gjort Müsli-bars. En nyttigare variant och sjukt enkelt att göra!
Blandade havregryn, kokos, russin, solrosfrön, fruktmüsli, chaschewnötter och 2 äggvitor, i en mixer. Bred ut "degen" på en form och in i ugnen på 175 grader i c:a 15 minuter! Toppade delar av smeten med blåbär och några chaschewnötter. Återstår o se om det blir gott, nyfiken!!

Senare ska jag laga mat åt familjen. Blir nått Thailändsk (; Och ytterliggare lite senare kommer Mathilda. Kuuul! Blir nog PW med vovven då, film och allmän myskväll då hon ska sova här! (:
Ja, en rätt effektiv dag.. i kockens tecken. (:

Det har gått överstyr

Vilket ruskväder man vaknat till de senaste dagarna, trist. Fixade BankID under f.m. gött o betala deklarationen via nätet, när den nu kommer.. så kanske man får den lite tidigare denna sommar! Gick en kortis med hunden innan jag åkte in till stan vid 10.40 för att sedan åka hem till Lina på hovshaga. Var där ett tag innan vi åkte till samarkand för o käka på Chili and wok, igen. Thai-buffe även denna gång, gott! Sen köpte jag in lite grejjer kag behövt, bl.a. en almenacka.. nu ska jag få ordning på mitt liv igen (; Köpte även Fish-souce och Oyster-souce så nu ska jag göra Thai-mat här hemma :D

Senare åkte vi ner till stan.. fikade på Condeco. Seriöst, min ekonomi.. mina fika-träffar och middags-träffar börjar bli lite farliga för plånboken. Alltid ska man fika.. eller äta mat, finns ju inte mkt annat o göra i stan. Det är ju visserligen trevligt och gott, men varken bra för kropp eller plånbok. Måste skärpa mig..faktiskt. Men mysigt vare.. och gott!

Åkte hem.. och har bara letat boende oså. Kollar på 30 grader i februari nu, Kjell Bergqvist är ju klockren, dör lite åt hans skämt!!

Mitt hår är förstört

Då var snart denna dag över. När jag kom in till stan gick jag till Jessica som jobbar på Glitter för att fördröja tiden innan det var dax att gå till frisören. Mathilda tittade förbi också så hon hängde med mig sen. Fick höra att mitt hår var väääldigt slitet, typ förstört... och när hon drog kammen genom håret hängde typ halva håret med. Så nu är det B-vitaminer och massa inpackning som gäller. Känns skönt att ha klippt bort det värsta i alla fall. Blev bra mycket bättre än när jag klippte mig i Sthlm hehe. Det roliga är att på före/efter-bilderna syns det inte alls stor skillnad i längd, ser nästan exakt lika långt ut! Kanske för att det var så tunt o slitet?
Före

Efter

Vi gick till donken. Sen när Rebecka kom gick vi till ett fik så jag kunde käka. Åt en underbart god sallad, o snåla var dom inte! Typ lika god som den jag och Rebecka åt när vi var på ett Café i Vientianne!

Vid 6-tiden gick vi och hämtade ut biljetterna. Denna gång var det inga problem som tur var så bio blev det. Tur det för vi båda tyckte den var riktigt rolig, många skratt!

En minst sagt händelserik dag. Fick ett telefonsamtal också.. nu är jag sjukt kluven och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Allt blev plöstligt ganska stressigt.. även om det är spännande!

Time to cut

God förmiddag!
Vaknade halv 10-tiden. Kände mig nästan lite sjuk, har ju umgåts med folk som varit sjuka, hela helgen nu, så hoppas inte det är något som bitit på mig. Gjorde gottefrukost. Samma som förra vecka, Amerikanska pannkakor. Denna gången blev dom bättre, inte lika rinniga. Väldigt goda!

Nu ska jag gå PW med hunden i det fina vädret.
Senare åker jag in till stan för en klippning. Det behövs verkligen med tanke på hur slitet det blev efter resan. Dock är det lite jobbigt, känns som att det kommer bli jättekort bara för att det kommer vara endel som behöver klippas bort. Bara det inte blir som förra sommaren när jag klippte mig hos världens sämsta frisör i Stockholm. Tog max tio minuter, han delade upp håret i tre delar, klipp, klipp, klipp.. klart! Det såg ut som att en 3-åring tagit en kökssax och bara klippt lite. Fy.
Förra sommaren, Före

Efter

Det ser kanske inte riktigt lika illa ut som det var, men man ser att det verkligen är rakt, sådär onaturligt fult rakt. Nej, denna gången får det allt bli bättre, och inte så kort. Resultat kommer ikväll eller imon.
Ikväll ska jag och Rebecka göra ett nytt försök att gå på bion En gång i Phuket, får se om vi lyckas denna gång!

En helt vanlig söndag

Det blev en lugn kväll igår med släkten. Mådde inte alls bra, ont i huvudet, magen och allmänt konstig känsla i kroppen så tog en ipren innan läggdags.
Idag vaknade vi upp vid 10 av att Maje kom in med frukost på sängen, vilken service! Mådde dessutom mycket bättre idag, ipren gjorde sitt jobb! Vid 2-tiden kom min familj för o fira Niclas så god mat, fika och efterätt har man ätit. Något stuffed nu.
Ska strax köra en visning av alla bilder från resan, kan ju ta sin lilla tid! Sen blir det nog hemgång.

"Broder", jag, broder och kusin, ;)

Mästerkocken

Gårdagen började med tidig uppgång för att åka buss till Tingsryd vid kvart över 9. Blev hämtad av Peo. Träffade kusinerna Niclas och Linus när vi kom hem till huset, som jag saknat dom!Blev en massa prat om resan oså innan jag och Nicke åkte till Börjes för en traditionell fika. Nästa Thailands-priser där hehe. När vi kom hem hade även Maje kommit hem (: Till kvällen lagade vi en form av Phad Thai. För att vara den som inte brukar stå i köket måste jag erkänna att jag är imponerad över hur gott det blev. Arne och Annica kom över för käk. Alla verkade nöjda så det var ju trevligt!

Framåt senare kväll blev det gott vin och plump. Hade riktigt roligt, mycket skratt åt allt möjligt löjligt! Det gick oväntat bra för egen del, vann hela alltet trots omständigheterna ehe.

Idag vaknade jag redan strax efter 7 konstigt nog. Gick o la mig i soffan och kollade i en tidning om photoshop, rätt kul faktiskt jag som gillar att ta kort o redigera. Vid 12-tiden mötte jag upp Jessica som flyttat till Tingsryd. En lång härlig PW med massa prat, riktigt najs!
Hjälpte till med maten, fixade mig och vid 4-tiden kom gästerna. Har ätit riktigt god mat och nu degar alla vid soffan. Får se om det blir vin och plump ikväll, kan bli kul!

It's time to be.. active

Ojoj, börjar ju nästan bli aktiv här. Skyller på att jag har mycket att ta igen från de senaste månaderna. (även om det egentligen beror på för mycket fritid.)
Nu är det kväll och jag har hunnit med nått telefonsamtal om boende. Det hade varit såå perfekt om jag fick det. Men det finns vissa omständigheter så det blir till att vänta o se. Önska.
Har även hunnit med en promenad med mamma och vovven. Rensat bland alla smycken, nu är det ordning o reda igen :)

Nu ska jag strax åka in till stan för att äta middag med bästa Jessica. Ska bli såå roligt o träffa henne igen!

Gofrukost

Har inte vaknat såhär sent sen jag kom hem från resan, vaknade strax efter 10. Kändes nästan lite jobbigt att vakna så sent, tycker det är skönt att vakna tidigt, då har man verkligen hela dagen på sig att fixa o dona med vad man nu behöver göra! Gjorde en good frukost. Gjorde ett nytt försök med banana-coffeeshake. Den blev faktiskt mycket bättre idag, väldigt god. Till det blev det vanligt kaffe, müsli med yoghurt och banan och två knäckebröd, mumma! (yes, jag är en riktig frukostmänniska så jag ser till att varje frukost blir stor och riktigt god!)

Har letat lite boende, ska ringa några samtal senare i e.m tänkte jag. Nu håller jag på att rensa i mitt smyckesskrin. Köpte en heel del smycken under resan så kände att det var dags att kasta ut de gamla som är från typ 7:an.. det märks på stilen hehe. Lite bilder på all röra kommer sen. Now back to "work" (;

I'm so exited

Oså ett sista inlägg denna aktiva bloggdag (inte likt mig). Har nyligen kommit hem efter en minst sagt bra och intressant kväll. Mötte upp Jessica så gick vi till Condeco för mat. Satt och pratade om vad som hänt i våra liv de senaste 4 månaderna. Sen helt plötsligt ser vi Leila. Hon kommer fram o börjar prata... börjar berätta om lite planer hon har.. vilket få både mig och Jessica att bli sjukt nyfikna. Efter 1 timmes lyssnande så är vi något förvirrade men fortfarande väldigt nyfikna. Nästa vecka blir det möte på riktigt. I'm so exited!
Tyvärr hann inte jag och Jessica prata mycket mer eftersom våra bussar hem till skogarna gick vid 5 i 10. Det var trevligt så länge det varade, som jag saknat bruden!

Nu blir det lite packning och sen sova. Tidig uppgång imon för att åka till Tingsryd där jag ska tillbringa hela helgen med några favoriter (:
Passar på att lägga upp lite bilder från dagen, annars kommer dom väl aldrig upp.
Det märks att man inte rensat på ett tag, stilen är ju typ 7:an dvs. ganska förskräcklig haha.




Alla smycken jag köpte under resan och ett "efter-foto" när jag fixat iordning.

Gosat med lilla vovven (:



Allt för en Bio

En härlig dag är snart slut. Gick upp tidigt för att åka in med mamma till stan. Vi halv 9-tiden hade jag tagit mig hem till Rebecka. Vi gick en skönt morgon pw i solen. Senast vi gick pw var på nått stekigt ställe i Thailand, lite skillnad på klimat. Men vi går mot ljusare tider, det är fint de!
Efter en varm dusch blev det mysig god hemmagjord frukost. Sen tog vi på oss varma kläder och satte oss ute i solen med filtar och te. Hur mysigt?

Vid halv 4-tiden åkte vi ner till stan. Gick och bokade klipptid, ska bli så skönt att klippa bort de slitna topparna. Sen gick vi o letade efter nått o köka. Slutade med en grymt god (stor) kycklingsallad på Coretto.

Där var vi tills vi skulle hämta ut biljetterna till bion vid 6. När vi kommer fram till kassan så hittar hon inte oss på listan. Hon frågar vilken bio vi skulle se, En gång i Phuket, svarar vi. Nähe, då har dom ställt in den. Det var bara vi som bokat platser tydligen (dock lät det som på henne att det var nått annat som var anledningen, lite oklart) så den filmen var inställd. Besvikelsen var total. Här har man åkt in till Växjö, gått ut o käkat, köpt en fet påse naturgodis.. och en Loka mineralvatten som pricken över i:et, allt för bions skull, oså har dom ställt in den!!! Som plåster på såren fick vi iaf två biobiljetter var. Helt okej trots allt.

Vi åkte hem till Rebecka igen, kollade på några avsnitt av 30 grader i februari (Dör på Kjell Bergkvist) och åt vårt naturgodis. Kan säga att så mycket som jag saknat naturgodis gjorde att detta naturgodiset smakade... nästan magiskt. Underbart gott helt enkelt. Trots utebliven bio blev det ändå en heldags mys med min fina resvän Becka, helt nöjd!

(Ursäkta min layout på bloggen, ska fixa det, typ imon eller så när jag orkar.)
Nu blir det sängdags, nattinatt.
Du stör mig.

Four months of my life

Sawasdee!
Många månader sen sist och mycket har hänt. Minst sagt. Resan är över. Fyra månader på resande fot är nu över. Har nu hunnit landa någorlunda efter ett par dagar med mycket kvalitetstid med vänner och familj. Svårt att förstå att man för bara En vecka sen befann sig i Bangkok, staden jag blivit förälskad i och bara måste tillbaka till. Resan har varit något av det bästa jag gjort, så mycket man har varit med om och upplevt. Allt har verkligen gått såå bra, bortsett från att vi blev bestulna på pengar en gång i Laos så har det inte varit några andra tråkigheter under vägen, är så tacksam och glad över det.

Har ju dock inte varit så duktig på att uppdatera varken denna bloggen eller min och Rebeckas gemensamma resedagbok så det finns ju en hel del o berätta, egentligen. Men eftersom det skulle bli en hel uppsats så struntar jag nog i det. Bilder kommer komma upp på facebook succesivt med tiden och vad jag har hört så säger bilder mer än 1000 ord, så det får räcka!

Tiden sen jag kom hem har bestått av att umgås med familjen hela helgen. Blev en heeel del mat och andra onyttigheter, är förvånad att min mage har klarat av allt utan att kolapsa. Kan säga att man har haft liite andra matvanor där borta.
I söndags
kom bästa Mathilda hem till mig o sov över. Det blev promenad och en massa prat om allt, mys!
Igår åkte jag in med mamma på morgonen (vad gör man inte för o slippa betala buss) för att sedan gå till Lina. Umgicks med henne hela dagen och även Josefine kom med när vi åkte till Samarkand för o käka. Buffé på nått ställe med bl.a. thaimat blev det. Gott men inte lika gott som i Thailand.
När jag kom hem blev det att träffa Erika, promenad och ta-igen-allt-prat med henne, kul! Till sist, när det började bli sen kväll kom även Johanna förbi en sväng :)

Trots att jag saknar värmen och det härliga livet på andra sidan jorden måste jag erkänna att jag har haft ett par riktigt bra dagar här hemma, träffat många saknade personer. Våren har ju dessutom börjat komma så de gör det hela mycket lättare. Idag har jag varit hemma, gjorde sjuukt goda pannkakor och smoothie till frukost. HAr gått ut på pw med hunden också. Yes, dom skaffade ny familjemedlem medan jag var borta! hehe.

Nä, nu tänkte jag börja lite smått med o lägga in bilder..
Ha det fint!

RSS 2.0