Första jobbdagen- check!

Tjaa!
Igår var en lång, men bra dag, lite kaotisk också för den delen.
Dagen började med att jag gick upp innan 10 (!), gick en promenad för att kolla området lite. Sen åkte jag in till stan för att möta upp Henke som kommit till Stockholm för helgen. Strövade runt på stan och pratade om allt möjligt, trevligt det! Sen var det dags att åka till Grönan för min första jobbdag.

Strax innan halv 4 var jag på plats. Enligt schema började jag 4. Skulle hämta ut mitt backstage-pass men eftersom jag inte ens tagit något foto till det fick jag ställa mig i kön för att göra det. När jag var näst först börjar datorn krabba och klockan är då 10 i 4, så jag bestämmer mig för att gå och hämta ut min kläder.. väl framme är det världens kö, säkert 30 pers före mig. Den lilla paniken kommer sakta men säkert. Runt halv 5 hade jag fått ut mina kläder så smet in i omklädningsrummet för att byta om, sen sprang jag till samlingen. Sen kommer det andra problemet... kassan. Jag hade ju inte hämtat ut min kassa, och för att hämta ut kassan måste jag ha backstage-passet vilket jag heller inte hade fått. Så jag springer till artistservice och får hjälp. Vid ingångarna var det massor av folk och inne i barndelen var det också en hel hög som väntade på att få komma in i den roliga delen.

Tillslut fick jag mitt backstage-pass, hämtade ut min kassa och var på plats i enheten, dvs. Voffelbruket. Man var ju lite nervös i början för att göra fel oså, men efter ett tag kändes det ändå bättre, jag var mestadels den som gjorde vofflorna/glass/kaffe osv. men i slutet stod jag lite i kassan vilket blev rörigt i början när man glömt lite hur man gjorde men sen flöt väl det på ganska bra också. Sen kom vi till det andra jobbiga, att räkna kassan. Jag hatar att räkna kassor och jag är sämst på det, tar typ 100 år. Meen, efter lite hjälp med grejjer som krabbat var jag äntligen färdig.. halv 11. Vi stängde enheten strac efter 9.

Åkte sedan hem, skulle egentligen ut men orkade inte, var trött och ville inte vara alltför trött idag, för denna dagen lär också bli lång! Det är iaf skönt att första dagen är över och det är så skönt för alla som jobbar där är så snälla och hjälpsamma när man kommer och är lite lost heh.

Nu blir det att fixa sig och sedan åka och jobba. Hoppas jag får stå i vofflan idag också :)

På plats :D

Helluuu!
Då var dagen kommen. Gick upp vid 6 för att åka med mamma in till pappas jobb vid kvart i 7. Sen fick jag skjuts ner till stan, som tur var, hade aldrig klarat det annars. Åkte bussen upp till Stockholm, inte lika drygt denna gång. Möttes upp av Martyna som hjälpte mig att bära. Dock hann vi inte mer än till där det fanns massa taxi förrän jag kände att "man kan ju alltid fråga hur mkt det kostar".. Sagt och gjort, nån minut senare satt vi i taxin påväg till mitt nya hem! Kostade några 100-lappar men fett värt med tanke på omständigheterna som skulle uppstått annars!

Väl på plats packade jag upp det viktigaste, dvs. maten. Sen åkte jag och Martyna ner till Gamla stan och satte oss på After för ett glas vitt. Superhärligt var det, solen stekte som tusan och känslan av att vara här var underbar!
Åkte dock hem redan vid halv 7, kände att jag ville packa upp o få iordning allt. Så nu är allt uppackat och jag är faktiskt ovanligt trött. Kanske inte så konstigt iofs. Men blir nog läggdax om inte alltför länge.

Imon är det ju första arbetsdagen, är rätt nervös faktiskt över hur det ska gå, tänk om det går jättedåligt? Att man är helt virrig och gör fel. Aja, ska göra mitt bästa! Uppdatering kommer...

Det som inte ska hända

Förfan, min plånbok är borta. Fattar inte vart jag lagt den??? Hade den ju igårkväll.. men nu är den puts väck. Hur kan den bara försvinna sådär??? åååh var irriterad jag blir, så typiskt verkligen. Visst, jag har inte mitt bankkort och körkort i den, men andra kort har jag som jag vill ha med mig. Typiskt att detta ska hända nuuu. Jävla skit.

Mitt i röran

Tjaa!
Då sitter man här en snabbis efter en kort arbetsdag på 5 timmar. Gick dock upp redan vid tio i 6 för att åka in med pappa vid halv 7-tiden, ville inte ta bussen även om jag inte började förrän 9. Så började morgonen med att gå en promenad runt sjön, riktigt härligt då solen hann komma fram!

Sen var det jobb, det absolut sista jobbpasset på detta jobb. Känns lite sjukt. Kan inte riktigt fatta det ännu. Känns som att man ska tillbaka dit imon igen som vanligt. Men icke. Sa hejdå till Madde, känns lite tråkigt att inte träffa henne på jättelänge, dock ska hon o hennes sambo upp till Stockholm i sommar så då får jag hoppas vi ses igen! Kommer sakna henne och de andra jobbarkompisarna, superhärliga allihop!

När jag åkte hem stannade jag till vid Sörgården för att lämna mina jobbarkläder som jag haft sen i höstas, kände att det var på tiden. När jag kom hem fikade jag mamma och bror. Sen har jag fortsatt packa, nu är det verkligen heelt proppfullt i hockeytrunken, undrar verkligen hur detta ska gå?!!! Sen har jag och mamma hjälpts åt att göra faijitas som vi ska äta ikväll + att jag ska ta med mig massa också hehe.
Erika kommer hit senare ikväll, ska ge henne en 20-årspresent och ja.. umgås lite eftersom det kanske dröjjer ett tag innan vi ses igen!

Tiden rinner iväg

Tjaa!
Helgen är ju helt över och sista veckan i Växjö påbörjad. I förra inlägget skrev jag ju bara om min nya telefon och inget om vad jag gjort i helgen. Så tänkte ägna detta inlägg åt det.

I fredags åkte jag och hämtade Maria efter jobbet. Vi åkte hem och fixade oss hos mig, sen kom även Erika. Vi åt ost, kex och drack vin i uterummet, trevligt värre! Sen fick vi skjuts av Erikas syrras snälla pojkvän till stan där vi fortsatte dricka hemma hos Maria innan vi begav oss mot Terrassen. Där var det en sjukt lång kö och det tog över 1 timma att komma in. Väl inne ha jag superkul med massa dans! Dock blev det lite tråkigt för Erika som råkade bli nockad i ansiktet så hon fick sjukt ont. Men jag hade en trevlig kväll trots allt!

I lördags solade jag en sväng på dagen innan vi åkte till Tingsryd för att fira Krille och Lasse. Ja, det har jag ju redan skrivit om. Åkte iaf hem till Henke sen där Lina mfl. var och festade lite smått. Vi spelade kubb och klädpoker. Det gick skit för mig båda gångerna om man säger så. Men tror allt att det var nått lurt där när vi körde klädpoker, SÅ dålig kan jag ju inte vara, kändes som dom fuskade till sig dom bästa korten hela tiden :( Men det var en rolig kväll ändå!!


Igår så varvade jag solning med tvättning med fix med mobil osv. Senare på kvällen kom Rebecka hit. Vi gick en långpromenad för att sedan äta morötter, popcorn och dipp framför Big Brother, samt uppdatera varandra! Sista gången vi ses på länge så det var behövligt, en riktigt mysig kväll med en underbar vän (:

Idag var det jobb. Dock gå bussarna sämst eftersom det var röd dag så fick åka in redan vid 9-tiden (jag började halv 12). Så gick en promenad runt sjön för att sedan lägga mig på en bänk och steka ansiktet lite. Jobbet gick bra, tur att jag hade sällskap av en annan tjej som ska börja där.
Träffade sedan Jessica för lite mat på Spice 'n Rise. Mycket gott och trevligt sällskap, kommer även sakna denna fina människa och hennes skratt!

När jag kom hem gick jag en promenad med Johanna.. min kära promenadskompis! Kommer sakna våra långa rundor i Rottne och runtom!

Så även denna helg har varit suuperbra! Har hunnit med o träffa de flesta närmsta vännerna som jag velat träffa och det känns ju bra! Kommer sakna Er, men vi kommer ju hålla kontakten och ni är alltid välkomna upp till Stockholm!

En ny phone, men ingen Iphone

Då har man köpt en ny mobil denna helg. Var i Tingsryd igår på kalas för kusin och morbror. Då passade jag på att fråga vad jag skulle köpa för något nu när jag måste fixa så jag har internet när jag är i Stockholm. Sen har jag varit inne lite på att köpa en ny mobil också, mest Iphone har jag varit inne på.
Min kusin är dock lite anti-Iphone och tyckte jag skulle köpa en med android. Vi åkte ner till Börjes där hans pappa jobbar för att kolla lite mobiler. Såg en redan från början som jag blev lite kär i. Men trodde inte den fanns hemma och så var den liite dyr.. så det stod mellan den och två andra.. Sen kolla de Krille på lagret, och dom hade min favorit hemma, så då var det ju inget snack om saken.
En HTC Desire S blev det :D

Och jaa, jag är suuupernöjd!! Förstår att man blir beroende av sånna mobiler.. även om jag inte hunnit bli det än eftersom jag har haft annat att göra + att jag fortfarande använder den gamla mobilen till att ringa o sms eftersom jag har ett tillfälligt nytt nummer på den nya. Men snart så är jag nog också beroende av den haha. Har ju iaf redan börjat bli sån som uppdaterar status och bilder hela tiden på fb heh, men det är ju faktiskt kul :D

Övertrött?

Sitter i sängen och underhåller mig med att hitta massa grupper på fb som innehåller ordet "awkward". Sökte på det för jag tänkte att det nog skulle komma upp en och annan rolig. Och jagvisst gjorde det de. Dock är det kanske bara jag som tycker det. Just nu är klockan halv 1 och jag är nog rätt trött egentligen för jag sitter här och skrattar rakt ut åt oliga gruppers namn. Men dom är ju faktiskt lite klockrena, endel av dom. Bjuder på några:

-That awkward moment when you start telling a story and you realize no one's listening, so you slowly fade out and pretend you never said anything.


- The awkward moment when you open a present and it sucks. (hahah kan känna igen mig)

- The awkward moment when your unsure if someone is a girl or a boy. (har hänt på jobbet exempelvis)

- What Did You Get On The Test?" "98, you?" "48" Awkward... (haha dog lite smått när jag tänkte tillbaka på en situation fast det var tvärtom, hade svårt att hålla mig, fan vad jag skämdes..)

Ja, det var några stycken. haha. Jag är ganska lättunderhållen ibland om man säger så. Dagen i övrigt har mest bestått av jobb och påskmat med familjen samt lite planering inför morgondagen (fredag). Kan nog bli suuper!


Packning påbörjad.

Tja!
Förkylningen håller i sig, snorar som en jäkel. Inte speciellt mysigt när man ska göra mat åt kunderna, känner sig sådär lagom fräsch. Öppnade iaf på jobbet idag så det var skönt att sluta tidigt. Var supertrött på bussen och när jag kom hem men efter en stor kopp kaffe så blev jag lite piggare. Ringde till Grönan ang. mitt OCR-nummer som blivit lite fel, måste ju rätta till det så jag får lön för utbildningsdagarna. Har även suttit och läst olika manus för de enheterna jag kommer jobba inom.

Sen började jag faktistk plocka ut kläder från min garderob som jag ska ha med mig i min lilla flytt. En viss skillnad kan man ju se före o efter.. nu ser man ju faktiskt hur många klänningar det är.

Min lillebror har en stor hockeytrunk som jag kan låna och det bästa är att den har hjul, annars hade jag aldrig orkat bära den!! Men toppen är det iaf, för där får det ju plats supermycket!
Sen gick jag och Erika på en promenad. Var mycket härligt och trevligt, hade massa o prata om! (:

När jag kom hem hade jag nästan glömt bort att mitt rum ser ut som ett helvete och att man inte kan sitta i sängen, så det första jag fick göra var att lägga ner allt lite halvslarvigt i hockeytrunken.

Nu sitter jag här tycker det är allmänt jobbigt att andas då näsan är igentäppt. Låt detta gå över väldigt väldigt snart. Orkar inte med det.
Men samma sak som igår, annars känns livet väldigt bra för tillfället! Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag faktiskt flyttar snart!! Tänk, om 1 vecka är detta min sista kväll här i Rottne på ett bra tag. Sen vet jag ju inte vad som händer efter Grönan. Vem vet, jag kanske trivs så bra så jag stannar kvar? We will see.

En gnutta uppskattning skadar aldrig (:

Hellu!
Gårdagen var väl okej. Dock lite smått ansträngande. Började jobba vid halv 12 och slutade halv 11. Skulle egentligen bara jobba till halv 6 men sen frågade Jea om jag kunde ta hennes kvällspass då det kört ihop sig lite. Snäll som jag är (och eftersom ingen annan kan ställa upp) så tog jag det.
Men inte var man snäll, utan att få något för det. Jea kom ner till jobbet under dagen och lämnade en påse. I den var det en Vinflaska och ett Påskägg!!! Hur gullig får man vara?! Så snäll är hon, hade hon ju verkligen inte behövt! I påskägget var det f.ö. kakor. Hon har nog insett efter alla nätter vi jobbat ihop att jag är inget godismonster... jag är ett kakmonster (; Kommer iaf sakna henne o våra små skrattanfall på nätterna (:

Idag har varit en rätt bra dag ändå. Bara det att jag åkt på en hemsk förkylning och huvudvärk som inte vill försvinna. Tror nästan jag är sjuk egentligen. Men jag vill inte vara sjuk så därför går jag till jobbet ändå. Idag körde vi igång mjukglassmaskinen, farligt farligt. Är ingen stor älskare av mjukglass, men vår mjukglass var faktiskt riktigt god!

Synd att man inte blivit riktigt så grym på att göra mjukglass som den på bilden. Fick tillomed kommentar om att jag borde öva lite mer på formen haha. Vafan, första gången jag använder mjukglassmaskin ju. Låter simpelt men nej, riktigt så enkelt är det faktiskt inte ^^

När jag kom hem blev det en låång promenad med kära Johanna. Vi hade endel o prata om. Fick reda på att hon fått jobb och ska flytta till Vetlanda, där insåg jag att det var ett tag sen sist. Men jag är iaf superglad för hennes skull!

Nu ska jag dricka te, äta min favvorit müsli och kanske kolla BB samtidigt som jag hoppas på att jag blir bättre. För övrigt gillar jag livet väldigt mycket för tillfället. Det flyter liksom på som det ska. :)

En vecka Stockholm

Tjaa!
Då var man hemkommen från en vecka i Stockholm. En superbra vecka dessutom som har gått med en väldans fart. Eftersom det hade blivit ett långlångt inlägg om jag skulle skriva dag för dag vad jag gjort så blir det lite kort.. ska försöka iaf.

Åkte upp måndag kväll så var inte framme förrän vid 12. Sen satt vi uppe till halv 3 o snackade, sen var det upp igen vid 7-tiden för att gå första utbildningen på Gröna Lund. Det var kul o träffa lite folk som också ska börja där!
Sen åkte jag och kollade boende. Var väl kanske inte det rätta för mig, tyvärr.

onsdagen blev det tidig uppgång igen för att åka och kolla på ett annat boende vilket var mycket bättre. Enda nackdelen att det inte finns bredband och att det ligger lite längre bort. Men allt annat var super! Stannade till vid ett köpcenter på Liljeholmen och shoppade lite också, alltid kul!!

Torsdagen
var det återigen dags för utbildning. Denna gång den praktiska utbildningen. Det gick superbra och tusan vad peppad man blev. Våra EA (enhetsansvariga) verkade supertrevliga och peppade oss verkligen. Kommer nog bli jättebra dethär! Sen åkte jag hem för o fixa mig lite snabbt, lite fördrink på det och sedan utgång på Pure tror jag det hette! Dock stack vi till Hellströms först för o möta upp Martynas arbetskamrater först. Kvällen blev iaf goodigood (:

fredagen var det underbart väder så jag följde med Paulina in till stan då Martyna redan var där. Vi gick runt lite i det fins vädret. Jag följde med henne på rumsvisning innan jag mötte upp Martyna. Väntade in Kim för att sedan leta efter ett fik med uteservering och platser. Tog sin lilla tid men tillslut hittade vi ett mysigt ställe på Kungsgatan. Som jag längtar till sommaren!!
Åkte hem för att fixa till oss. Sen blev det årets först grillning med Paulina och Viktor. Supergott och mysigt. Sen blev det utgång på Lobby. Även denna kväll blev mycket lyckad!

(okej, man kan tro att de tär mitt i vintern med tanke på klädseln, men det var faktiskt..kallt.)

Igår var det sista utbildningsdagen. Ute i Solna var den.. och lite försent kommer jag ju också. Dock var det tre andra tjejer som också var lite vilsna så skönt att man inte var ensam ^^ Det gick bra iaf. Sen åkte jag hem till Martyna, segade ett bra tag. Sen åkte vi in till stan för att möta upp Paulina för ett glas vin på Friday's (?). Sen åkte vi hem eftersom vi var trötta.


Denna dagen har mest bestått utav packning och bussresa. När jag anlände till Växjö väntade Lina på mig. Vi åkte till Matilda för att säga hejdå. Hon åker ju till USA imon i 1 år!! Sjukt men kul (: Var mycket trevligt att träffa dom båda igen iaf (:

Har mest packat upp och pratat med mamma o pappa sen jag kom hem. Ska strax sova, upp o jobba 11 timmar imon. Inte pepp alls med tanke på att jag har fått en jäkla förkylning.
Okej, blev längre inlägg än jag tänkt.. menmen.

Superbra helg, men även lite missnöjd

Tja!
Nu börjar även denna helg lida mot sitt slut. Det har varit en toppenhelg verkligen!
Fredagen var det jobb. Åkte hem till Lina direkt efter för att fixa mig oså. Sen åkte vi hem till Josefin där även Matilda var. Dit kom lite annat folk också för förfest. Sen stack vi ner till stan för att gå ut. Var först på Lagerlunden, sen stack vi en kort sväng till Sports, sen avslutade vi på Grace.

Det blev en mycket trevlig kväll. Dock står jag i kön för att hämta ut min jacka och inser att klockan är 02.12 och min buss går 02.15. Lite jobbigt läge där. Väljer att ge min "nummerlapp" till Lina som då kan hämta ut min jacka. Själv springer jag mot andra hållplatsen för att hinna med bussen. Vilket jag gör som tur väl var.

Gårdagen vaknar man upp och mår sämst. Förtjänade det förvisso, men det är aldrig kul. Passar på att sola nån timma, superskönt. Sen efter lite telefonringande får jag tag i Matilda. Åker in till stan för att hämta mina grejjer jag inte fick med mig. Sen möter jag upp Matilda och Josefin. Vi åker hem till Matilda där vi dricker te och har det mysigt i solen (:

Sen stack vi ner till stan för att äta fetto-mat på Exelle, åt en hel pizza så kan ju säga att jag blev sjukt mätt. Efter det åkte vi hem till Matilda igen för att fixa till oss något innan vi begav oss till Daniel. Han hade lite förfest hemma hos sig så det var endel folk. Men vi mådde ju fortfarande inte så bra så vi körde på nyktert, men det var trevligt ändå. Sen åkte vi tre till Max för att dricka lite till, var sjukt törstiga hela tiden. Jag köpte nån "lyxmilkshake", hur onyttig får man bli?!! Sen åkte jag och Josefin ner till stan en snabbis för att träffa Daniel o c:o igen, men sen åkte jag hem vid halv 1-tiden.

Idag har det ju inte varit riktigt så soligt som igår, till min "stora" besvikelse, hade hoppats på att kunna bättre brännan (; Men har fått andra bra saker gjorda. Ringt samtal angående boende, packat och fixat med papper osv. Åkte sedan in till stan för att möta upp Rebecka för en promenad runt sjön. Mycket trevligt det!
Har ikväll kollat på Big Brother, fortsatt packa och sitter nu och undrar hur jag ska få med mig allt, har ju massa saker. Undra då hur det kommer gå när jag väl åker upp för att stanna?! Kommer behöva minst 5 resväskor!!

Färgade håret idag förresten. Blev väl inte supernöjd. Det blev ganska mkt mörkt. Typiskt. Men om jag har tur vänjer jag mig vid det och tycker det är fint förr eller senare. Men inte ska jag deppa för det. Jag har haft en superfn helg, umgåtts med underbara människor så varför klaga (:

Det rullar på som det ska

Hejhej!
Några dar sen jag skrev igen och nu är det sista jobbdagen denna vecka. Veckan i övrigt har mest bestått av jobb, leta boende och lite träning. Usch, har kommit in i en jäkel-period där jag aldrig är sugen på o träna, så sjukt opepp. Typ så att man låtsas missa bussen upp till träningen oså. Inte bra. Kan träningslusten återkomma snart? Innan man rullar fram? (:

Igår jobbade jag iaf morgonen så slutade redan vid 2, superskönt. Åkte hem och klippte mig hos Josefin på Hår och Häpna. Så bra när det är studentklippning, bara 165:- vilket det helt klart är värt, toppade ju bara mig + att man får nån trevlig att prata med (: Så nu hoppas jag mitt hår börjar växa igen, känns som det stannat upp bara för jag haft lite slitet.
Efter det åkte jag tillbaka till stan igen för att träffa Mara, Rebecka och Ellinor. Vi åkte upp till Samarkand och fikade och hade vår sista "träff" då vi ses alla 4:a. Sen åker nämligen Ellinor iväg till Asien och reser i 2 månader. Avendsjuk, minst sagt!! Och jag åker till Sthlm så nästa gång vi ses alla blir väl i Sthlm hoppas jag :) Kommer sakna dessa underbara tjejer supermycket!!!
Ganska gammal bild, men den är på oss fyra (: <3

Köpte även hårfärg också. Haft lite beslutsångest om hur jag ska färga det, på ett sätt gillar jag att ha det ljusare till sommaren, men samtidigt, det var längesen jag hade det rätt mörkt under en sommar. Kan ju kanske bli snyggt, oså lite solbränna på det. Om solen kan komma fram såklart. Än så länge går det lite trögt. Hörde dock att det skulle bli fint i helgen! Gissa vem som är beredd på att sola?!

Nu sitter jag här och äter gröt. Ska snart till jobbet, jobbar till halv 6. Sen bär det av direkt till Lina för att fixa mig osv. Sen blir det fest/utgång tror jag. Vi märker väl vad som händer. Hoppas på en trevlig kväll med trevligt folk (:

Sista jobbhelgen avklarad

Hejsan!
Nu var det ett par dagar sen jag skrev. Helgen har gått, och den har gått fort! Har varit jobb, jobb och mera jobb. Nattjobb fredag och lördag. Jobbade med Malin denna helgen eftersom jag och den andra Malin hade bytt helg. Vi friterade bananer som vi stoppade i choklad i, sjukt gott och beroendeframkallande!! Detta var även min sista jobbhelg på detta jobbet!! Känns lite sjukt ändå, men ändå lite skönt måste jag erkänna.

Idag var det jobb som vanligt. Efter jobbet blev det en jobbingtur runt sjön i det underbara vädret. Äntligen lite sol efter en väldigt grå och dyster helg. Åkte hem o var hemma en stund, sen kom Johanna förbi så gick vi en promenad, mycket skönt och trevligt det också!
Sen jag kom hem har det blivit dusch oså har jag gjort mat till imon, klycklingfilé-sallad. Blev dock ganska fattigt då vi bara hade gurka och sallad hemma hehe.
Skärde upp lite gurk och morots-stavar också som jag ätit med god dipp. Börjar nästa gå mot det sundare livet nu (; Nja.. men måste iaf ta tag i de där extrafettet, fyyy. Vill inte gå mot fetare tider. Kommer bli lättare när man flyttar till Stockholm och kommer jobba på ett jobb som man inte har kakor på arbetsplatsen som man kan ta av när man blir sugen hehe ^^.


RSS 2.0